Αναμένεται άνοιγμα καταστημάτων με click in shop αλά Ιταλία – Την Παρασκευή συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Στο επίκεντρο το άνοιγμα των καταστημάτων

14/01/2021 - 12:41

Το άνοιγμα της αγοράς αναμένεται να κυριαρχήσει στην ατζέντα της συνεδρίασης, της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπου θα ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Όλα δείχνουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση οι ειδικοί θα οδηγηθούν προς την κατεύθυνση μερικής λειτουργίας της αγοράς, υπό συνθήκες και κάτω από αυστηρά μέτρα. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται πως δίνει αυτό το περιθώριο μιας τέτοιας κίνησης και σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος κομματιών που συνθέτουν το παζλ της αγοράς, αν και εκφράζονται ανησυχίες.

Άλλωστε το στίγμα για την επόμενη μέρα, αποτυπώνοντας τη θέση της κυβέρνησης αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μεταξύ των επιστημόνων, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.

Μέθοδος click away αλλά και click in shop όπως στην Ιταλία

Η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων με τη δοκιμασμένη διαδικασία του click away αλλά πολύ πιθανόν και με τη μέθοδο του click in shop (ραντεβού για αγορές μέσα στο κατάστημα), η οποία εφαρμόστηκε με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και στην Ιταλία που «χτυπήθηκε» στο πρώτο κύμα της πανδημίας, είναι η 18η Ιανουαρίου, ημέρα που τελειώνει η νέα παράταση του lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφεραν επιστήμονες στο iefimerida.gr, η πλειονότητα των μελών της επιτροπής αναγνωρίζει τις δυσκολίες που βιώνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων και στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη και το σύνολο των επιδημιολογικών στοιχείων, δεν αποκλείεται να δώσει το «πράσινο φως» για μερικό άνοιγμα της αγοράς.

Σημειώνεται ότι το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό από τον Νοέμβριο, με εξαίρεση κάποιες εβδομάδες του Δεκεμβρίου που κάποιες επιχειρήσεις λειτούργησαν με τη μέθοδο του click away προκειμένου να μη χαθεί τελείως η χριστουγεννιάτικη περίοδος. Αμέσως μετά τις γιορτές το λιανεμπόριο έκλεισε και παραμένει κλειστό για δεύτερη εβδομάδα, ενώ προηγήθηκε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey