Στόχος, το πάντρεμα καινοτομίας και αειφορίας

12/09/2014 - 23:53

Το εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα του συνδυασμού των καινοτόμων παραγωγικών δραστηριοτήτων που μπορούν να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη με παράλληλο σεβασμό των αρχών της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και την καλύτερης ποιότητας ζωής,

Το εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα του συνδυασμού των καινοτόμων παραγωγικών δραστηριοτήτων που μπορούν να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη με παράλληλο σεβασμό των αρχών της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και την καλύτερης ποιότητας ζωής, διερευνά το πρόγραμμα FaRInn. Πολύ συχνά οι καινοτομίες στην παραγωγική διαδικασία επιτυγχάνουν μείωση του κόστους παραγωγής ενός προϊόντος ή βελτίωση της παραγωγικότητας. Συχνά όμως οι καινοτομίες αυτές οδηγούν σε σημαντικές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και δημιουργούν προβλήματα κοινωνικής συνοχής.

Στόχος του προγράμματος ήταν διερευνήσει τις δυνατότητες να ενισχυθεί η καινοτομία στη νοτιοανατολική Ευρώπης, με παράλληλο σεβασμό των αρχών της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και της καλύτερης ποιότητας ζωής.

Το τελικό συνέδριο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη την Τετάρτη και κατά τη διάρκειά του επιβεβαιώθηκε ο δραστήριος ρόλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στον πανευρωπαϊκό διάλογο για το ζήτημα αυτό.

Κοινή εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων ήταν πως το κρίσιμο ζήτημα είναι η εφαρμογή των συμπερασμάτων του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του τελικού συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Γυναικών Μεσοτόπου. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου παρουσίασε το Συνεταιρισμό ως παράδειγμα υπεύθυνης καινοτομίας, καθώς συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, την κοινωνικοποίηση των γυναικών της περιοχής και παράλληλα αναδεικνύει την κουζίνα της Λέσβου.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σάμου αποτελούν τους Έλληνες εταίρους του προγράμματος, στο οποίο μετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey