Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα απ’ το Δήμο Λέσβου το έργο στο Επιμελητήριο

Πολυχώρος στο ισόγειο

06/03/2014 - 15:08

Κυριολεκτικά στο «και πέντε» φαίνεται πως προλαβαίνει να υλοποιηθεί ένα απ’ τα λίγα έργα των ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων για τη Μυτιλήνη που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ, αφού μέσα στο επόμενο διάστημα πήρε το «πράσινο φως» για να δημοπρατηθεί η διαμόρφωση του ισογείου του Επιμελητηρίου Λέσβου σε πολυχώρο.

Κυριολεκτικά στο «και πέντε» φαίνεται πως προλαβαίνει να υλοποιηθεί ένα απ’ τα λίγα έργα των ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων για τη Μυτιλήνη που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ, αφού μέσα στο επόμενο διάστημα πήρε το «πράσινο φως» για να δημοπρατηθεί η διαμόρφωση του ισογείου του Επιμελητηρίου Λέσβου σε πολυχώρο. Η Διαχειριστική Αρχή είχε δώσει στα τέλη Ιανουαρίου ολιγοήμερη προθεσμία σε Δήμο Λέσβου και Επιμελητήριο προκειμένου να γίνουν απαραίτητες αλλαγές στη μελέτη του έργου, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν, κι έτσι δρομολογήθηκε με την εκπνοή τού ΕΣΠΑ και η υλοποίηση του έργου.

Θυμίζουμε ότι μέσω του προγράμματος του Δήμου Λέσβου για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης (Ολοκληρωμένα Αστικά), το Επιμελητήριο είχε προεντάξει το έργο της διαμόρφωσης του ισόγειου χώρου του, σε πολυχώρο που θα μπορεί να στεγάζει εκθέσεις, συνέδρια και σεμινάρια. Επειδή το Επιμελητήριο δε διέθετε διαχειριστική επάρκεια εκτέλεσης έργων, ανέλαβε ο Δήμος Λέσβου στις αρχές τού 2012, στο πλαίσιο σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το φορέα, τη σύνταξη και υποβολή των τεχνικών δελτίων.

Το έργο «Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συνεδριακού και εκθεσιακού χώρου στο Επιμελητήριο Λέσβου» είναι προϋπολογισμού περίπου 167.000 ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποέργα, αυτό των διαμορφώσεων του ισογείου, αλλά και της επίπλωσης-προμηθειών του ίδιου χώρου με σύγχρονο εξοπλισμό, για τον οποίο και θα διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος του κονδυλίου του έργου.

Προς δημοπράτηση
Το μεγάλο πρόβλημα καθυστέρησης εντοπίστηκε στη μελέτη διαμόρφωσης του ισογείου και τώρα που αντιμετωπίστηκε με τροποποίησή της, βάσει των υποδείξεων της Διαχειριστικής Αρχής, «θα προχωρήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου πολύ σύντομα», όπως ανέφερε η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων του Δήμου Λέσβου, Άννυ Οικονομίδου.

Η μελέτη αφορά στη δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, που θα υπάρχει δυνατότητα μετατροπής της σε σύγχρονη συνεδριακή αίθουσα χωρητικότητας 70 ατόμων, αλλά και σε αίθουσες εργαστηρίων και σεμιναρίων, καθώς και σε σύγχρονο εκθεσιακό χώρο.

Όλο το ισόγειο είναι έκτασης κοντά 400 τετραγωνικών μέτρων, αφού εκτός της αίθουσας που τώρα χρησιμοποιείται (συνήθως σε εικαστικές εκθέσεις και στην αιμοδοσία), θα διαμορφωθεί και ο χώρος στον οποίο στεγαζόταν παλαιότερα το ΚΕΤΑ. Ο χώρος αυτός θα ενωθεί με το υπόλοιπο κτήριο με εσωτερική πόρτα, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα, με κινητούς τοίχους και διαζώματα, ανάλογα και με τη χρήση του πολυχώρου, να μικραίνει ή να μεγαλώνει το ισόγειο του Επιμελητηρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey