Μαζί με επιχειρηματίες, αγρότες και επιστήμονες που βράβευσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στον Παπούλια η οικογένεια Καλαμποκά

22/10/2013 - 15:22

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, είχε την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τους βραβευθέντες από το Υπουργείο επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες και επιχειρηματίες.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, είχε την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τους βραβευθέντες από το Υπουργείο επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες και επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους ήταν και η οικογένεια Καλαμποκά, η οποία παράγει το βιολογικό ελαιόλαδο «Εirini Plomariou».

Ο κ. Τσαυτάρης, παρουσιάζοντας την οικογένεια Καλαμποκά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Τελευταία, κ. Πρόεδρε, θα σας παρουσιάσω μια ολόκληρη οικογένεια, που είναι πρότυπο οικογενειακής επιχείρησης. Είναι ένας οικογενειάρχης με τη σύζυγό του, ο κ. Καλαμποκάς, και με όλα του τα παιδιά, που αποφάσισαν να πάρουν ένα κτήμα στη Μυτιλήνη, στο Πλωμάρι, και παράγουν το πιο τέλειο λάδι που μπορούσε να παραχθεί.

Το λάδι αυτό έχει πάρει άπειρα βραβεία. Να φανταστείτε ότι για να αρωματίσει το τελικό προϊόν, καλλιεργεί στο έδαφος αρωματικά φυτά, έτσι ώστε οι πτητικές ουσίες που βγαίνουν από αυτά, να απορροφούνται σιγά - σιγά, για να έχουν ένα φυσικό άρωμα.»

Ο Νίκος Καλαμποκάς σημείωσε: «Πιστεύουμε, κ. Πρόεδρε, ότι το μέλλον αυτού του τόπου είναι στην παράδοσή του, μέσα από τη γνώση και την εξειδίκευση. Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε εκπαιδευτικοί και στον ελεύθερο χρόνο μας, ασχολούμαστε με τη βιοκαλλιέργεια της κολοβής ελιάς, θέλοντας να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, γιατί το μέλλον τούς ανήκει και δε θέλουμε να φύγουν από τη χώρα μας.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την οικογένεια Καλαμποκά για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Απευθυνόμενος σε όλους τους επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες και επιχειρηματίες που συναντήθηκαν μαζί του, είπε πως πιστεύει σε αυτό που κάνουν και στη δύναμη της γης.



Η θετική πλευρά
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε: «Πολλά γίνονται και πολλά μπορούμε να κάνουμε. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε; Μακάρι να είναι η θετική πλευρά της κρίσης. Αλλά εσείς ξεκινήσατε πριν από την κρίση και ξεπερνάτε τις δυσκολίες. Και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό: ότι αυτό που κάνετε είναι ελληνικό προϊόν. Το βλέπει η ξένη αγορά και λέγει “για κοίταξε τι κάνει η Ελλάδα”. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μέχρι τώρα είχαμε σκεπαστεί από προϊόντα άλλων χωρών, σαν εμείς να είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευθούμε την πατρίδα που έχει τόσες δυνατότητες, τόσα μυαλά, αλλά και τόσες κλιματολογικές δυνατότητες. Βέβαια, υπάρχει ένας υπουργός που έχει την ίδια ευαισθησία που έχετε εσείς και που έχω και εγώ.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey