
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Στα μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο θεσμός, όπως έχει καταστεί πλέον, των εβδομαδιαίων Διαλέξεων Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου.
Στα μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο θεσμός, όπως έχει καταστεί πλέον, των εβδομαδιαίων Διαλέξεων Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου.
Το ενδιαφέρον συμμετοχής στον κύκλο των διαλέξεων νέων εταιρειών, όπως η «Νεογάλ», η Chipita και η Kraft, εταιρειών που έχουν ήδη συμμετάσχει μία και δύο φορές στις διαλέξεις, όπως η Mastihashop, η «Ανδρουλάκης και Σία» και η Apivita, και άλλων ομιλητών παραμένει αμείωτο, παρά το γεγονός ότι η κάλυψη των εξόδων ταξιδίου και διαμονής γίνεται από τις ίδιες τις συμμετέχουσες εταιρείες και τους ομιλητές.
«Μέσα από τις διαλέξεις των τεσσάρων ετών, 80 επιφανή στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων της Ελλάδος επισκέφθηκαν ήδη το νησί της Λήμνου, έφυγαν με καλές εντυπώσεις για το πανεπιστημιακό Τμήμα και το νησί και σήμερα μιλούν με θετικά σχόλια για την εν λόγω πρωτόγνωρη εμπειρία τους», τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Διοίκησης και Οικονομίας Επιχειρήσεων Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Δημήτρης Σκάλκος.
Για την επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού των διαλέξεων, ο χορηγός για αυτήν τη χρονιά είναι η επιχείρηση ζαχαρωδών προϊόντων «Αχιλλαδέλης - Λήμνος», ενώ στη προσπάθεια αυτή συνδράμει και ο Δήμος Λήμνου, αλλά και η Μητρόπολη με την παραχώρηση Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Τριάδος.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, ενώ η πρώτη ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, με ομιλητές το Θεοφάνη Καρανικόλα, γεωπόνο και υπάλληλο του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, και το Χαράλαμπο Χατζόγου, τεχνολόγο τροφίμων και προϊστάμενο του Τμήματος, με θέμα «Η πρωτογενής παραγωγή της Λήμνου, κεντρικός δρόμος εξόδου από τη σημερινή κρίση».