Αισιοδοξία για το «Ελληνικό πρωινό Λέσβου»

Στροφή στην τοπική γαστρονομία

02/01/2013 - 15:31

Με αρκετή ζέση αντιμετώπισαν οι ξενοδόχοι και οι τοπικές επιχειρήσεις της Λέσβου, την προοπτική καθιέρωσης του «Ελληνικού πρωινού Λέσβου». Περίπου 80 ξενοδόχοι, στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, συνεταιριστές και επιχειρηματίες, παρακολούθησαν την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Με αρκετή ζέση αντιμετώπισαν οι ξενοδόχοι και οι τοπικές επιχειρήσεις της Λέσβου, την προοπτική καθιέρωσης του «Ελληνικού πρωινού Λέσβου». Περίπου 80 ξενοδόχοι, στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, συνεταιριστές και επιχειρηματίες, παρακολούθησαν την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Πίττας, κάλεσε τους ξενοδόχους και τις τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, να βάλουν στην άκρη τα διάφορα προσχήματα και να προχωρήσουν σε συνεργασίες. Ώστε τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου να αντικαταστήσουν τα εισαγόμενα στο πρωινό, που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο τώρα να γίνει στροφή στην ποιότητα από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι γαστρονομικές ιδιαιτερότητες και δυνατότητες της Λέσβου.

Κάθε λογής εδέσματα παρουσιάστηκαν στο Επιμελητήριο λίγο πριν την ημερίδα για το «Ελληνικό πρωινό Λέσβου»
Κάθε λογής εδέσματα παρουσιάστηκαν στο Επιμελητήριο λίγο πριν την ημερίδα για το «Ελληνικό πρωινό Λέσβου»

Παρουσίες
Την ημερίδα χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος έκανε σαφή την υποστήριξη του σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Προέτρεψε τους ξενοδόχους αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις να αναδείξουν και να προβάλουν μέσα από τις μονάδες τους, τη διαφορετικότητα των τοπικών προϊόντων, το παραδοσιακό τους χαρακτήρα και την αυθεντικότητα τους. Επίσης ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες.
Την στήριξη του σε αυτή την προσπάθεια εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιδήμαρχος  Γιάννης Τσακίρης και ο Διευθυντής του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, Νίκος Ζούρος.
Στην αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου, λειτούργησε μια μικρή έκθεση τροφίμων και γλυκών που παράγονται στη Λέσβο από τοπικές επιχειρήσεις και γυναικείους συνεταιρισμούς.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, χθες το μεσημέρι τόνισε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της ημερίδας, αλλά και από την συμμετοχή των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του νησιού. Θεωρεί ότι έγινε μια πολύ καλή αρχή, που δείχνει ότι γίνεται συνείδηση στους ξενοδόχους, η στροφή προς τα τοπικά προϊόντα. Ακόμη δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάστηκαν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey