Στη Μυτιλήνη αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αδραμυττίου

Συνεργασία σε τουρισμό - εμπόριο

21/04/2012 - 19:44

Το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφθηκαν χθες ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Αδραμυττίου, MüminErgür και UfukSözer αντίστοιχα.

Το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφθηκαν χθες ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Αδραμυττίου, MüminErgür και UfukSözer αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, συζήτησαν θέματα που αφορούσαν στους τρόπους ανάπτυξης συνεργασίας στον τουριστικό και τον εμπορικό τομέα. Το ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς επικεντρώθηκε στις δυνατότητες σύνδεσης (ακτοπλοϊκής και αεροπορικής) με τη Λέσβο, αφού, όπως είπε ο κ. Ergür, επιδίωξή τους είναι το νησί μας να γίνει η γέφυρα για εμπορικές συναλλαγές με άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκεται η δημιουργία λιμανιού στο Ακτσάι, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας για τη Λέσβο από τις γύρω περιοχές, όσο και η ένταξη της Λέσβου στα αεροπορικά δρομολόγια τουρκικής εταιρείας, που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση Τούρκων τουριστών στο νησί.

Από το Επιμελητήριο Λέσβου τονίστηκε η ανάγκη να κυριαρχήσει στις σχέσεις των δύο πλευρών η αμοιβαιότητα και η αλληλεγγύη, καθώς τα κοινά πεδία δράσης είναι αρκετά, με σημαντικότερο αυτό του τουρισμού. Αναφορά έγινε στο αίτημα του Επιμελητηρίου μας προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για τη δημιουργία Visa Centers στα ΒΔ παράλια της Τουρκίας που βρίσκονται απέναντι από το νησί μας και στις εντατικές ενέργειες που γίνονται για τη δημιουργία πύλης εισόδου Σέγκεν στην περιοχή της Πέτρας, ενώ προτάθηκε να δοθεί έμφαση στο μαθητικό τουρισμό, με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών τουρκικών σχολείων στα μνημεία και τα μουσεία της Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey