Το μελετά η Τράπεζα Πειραιώς

01/07/2012 - 05:56
Έκλεισαν τα δύο καταστήματα της ΑΕΝΑΛ σε Μυτιλήνη και Αθήνα, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει δεκαήμερη υποχρεωτική άδεια, αλλά μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε δοθεί το δάνειο των 800.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Έκλεισαν τα δύο καταστήματα της ΑΕΝΑΛ σε Μυτιλήνη και Αθήνα, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει δεκαήμερη υποχρεωτική άδεια, αλλά μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε δοθεί το δάνειο των 800.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Δάνειο με το οποίο πρόκειται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές της επιχείρησης. Οι πρώτες πληροφορίες δε, έλεγαν ότι το δάνειο επρόκειτο να εκταμιευθεί τη Δευτέρα, ωστόσο ούτε τη Δευτέρα ούτε χθες Τρίτη είχε γίνει η εκταμίευση αυτή.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η Τράπεζα δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να χορηγήσει το δάνειο. Φαίνεται πως το νομικό τμήμα της εξετάζει το θέμα και είναι άγνωστο το εάν και πότε θα λάβει απόφαση για έγκριση του δανείου. Βασικός σκόπελος για τη χορήγηση του δανείου, κατά τα φαινόμενα, είναι ότι η ΑΕΝΑΛ επί της ουσίας έχει πτωχεύσει.

Πιέσεις…
Από την πλευρά της νομαρχίας ασκούνται συνεχείς πιέσεις προς την Τράπεζα για τη χορήγηση του δανείου, μια και επιθυμία του νομάρχη είναι το θέμα αυτό να κλείσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Πιθανότατα στη στάση που κρατά η Τράπεζα Πειραιώς για το θέμα αυτό, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι παρεμβάσεις - που είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει - από την πλευρά της Alpha Bank και της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Πέραν αυτού, το γενικότερα αρνητικό κλίμα στην τραπεζική αγορά έχει κάνει την Τράπεζα αρκετά επιφυλακτική παρά το ότι εγγυητής του δανείου είναι η νομαρχία.
Στην περίπτωση που υπάρξει αρνητική απάντηση από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, η ΑΕΝΑΛ είναι βέβαιο ότι θα στραφεί προς τη Συνεταιριστική. Θυμίζουμε ότι η Συνεταιριστική είχε εκφραστεί κατ’ αρχήν θετικά για τη χορήγηση του δανείου, αλλά έβαζε τις δικές της προϋποθέσεις.
Τα δάνεια της ΑΕΝΑΛ και της θυγατρικής της Lesvoshop A.E. έχουν περάσει σε οριστική καθυστέρηση κι η Συνεταιριστική Τράπεζα έχει καλέσει την ΑΕΝΑΛ μέσα σε ένα μήνα να δηλώσει πώς θα γίνει η αποπληρωμή τους. Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως η επαναπροσέγγιση της Τράπεζας για τη λήψη του δανείου θα σημάνει ακόμη αυστηρότερους όρους χορήγησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey