Επιτέλους συμφωνία…

01/07/2012 - 05:56
Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, είχαν θετική επίπτωση στα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου. Από την περασμένη Παρασκευή ως τη Δευτέρα, οι τέσσερις παρατάξεις του Επιμελητηρίου και κύρια οι δύο μεγαλύτερες, είχαν σειρά διαβουλεύσεων.
O Καλογρίδης πρόεδρος στο Επιμελητήριο για τρία χρόνια κι ο Μυρσινιάς για έναν

Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, είχαν θετική επίπτωση στα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου. Από την περασμένη Παρασκευή ως τη Δευτέρα, οι τέσσερις παρατάξεις του Επιμελητηρίου και κύρια οι δύο μεγαλύτερες, είχαν σειρά διαβουλεύσεων οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία για τον Πρόεδρο. Τα τρία πρώτα χρόνια θα βρεθεί στη θέση του Προέδρου ο Θράσος Καλογρίδης και τον τέταρτο χρόνο θα αναλάβει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς.

Χθες, στις 3 το απόγευμα, επρόκειτο να γίνει νέα συνάντηση με την συμμετοχή των επικεφαλής και των τεσσάρων παρατάξεων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τις υπόλοιπες θέσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου. Η καταρχήν συμφωνία προέβλεπε ότι δύο θέσεις θα πάρει η παράταξη του κ. Μυρσινιά και τρεις θέσεις η παράταξη του κ. Καλογρίδη. Εκπροσώπηση στη Διοικούσα Επιτροπή ήθελε και η παράταξη της Λήμνου, την οποία θα έπρεπε να παραχωρήσει μία από τις δύο άλλες παρατάξεις. Εφόσον ολοκληρωνόταν η συμφωνία χθες το απόγευμα, θα επικυρωνόταν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης του Δ.Σ. Η συνεδρίαση θα ξεκινούσε χθες στις 8.30 το βράδυ.

«Πιο διαλλακτικός»
Η τελική φάση των διαβουλεύσεων φαίνεται ότι ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, μετά από την συνάντηση που είχαν τα μέλη της παράταξης Καλογρίδη στο Επιμελητήριο. Κατά πληροφορίες, ορισμένα μέλη της παράταξης ανέφεραν ότι θα πρέπει να είναι πιο διαλλακτικός στις διαπραγματεύσεις ο κ. Καλογρίδης στο θέμα του Προέδρου.
Στην συνέχεια ακολούθησαν τηλεφωνικές επαφές αλλά και κατ’ ιδίαν συναντήσεις αντιπροσωπειών των παρατάξεων Καλογρίδη και Μυρσινιά, που οδήγησαν στην συμφωνία για τη θέση του Προέδρου.
Για να επιτευχθεί η συμφωνία, ο κ. Καλογρίδης χρειάστηκε να υποχωρήσει από τη θέση ότι σε κάθε περίπτωση εκείνος θα πρέπει να είναι Πρόεδρος για όλη την τετραετία. Κι η παράταξη του κ. Μυρσινιά χρειάστηκε να κάνει τις δικές της υποχωρήσεις. Η τελευταία θα έβγαινε εντελώς εκτός της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου στην περίπτωση που η παράταξη της Λήμνου και η παράταξη του κ. Ζαφειρίου απείχαν από την ψηφοφορία. Λέγεται ότι η απειλή αυτή διατυπώθηκε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στον κ. Μυρσινιά.
Κατά πληροφορίες, χθες το πρωί, τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τη Λήμνο, επικοινώνησαν με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Λέσβου. Τους ρώτησαν αν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη Διοικούσα Επιτροπή κι επειδή έλαβαν μια αόριστη απάντηση, αποφάσισαν να μην έρθουν στη Μυτιλήνη. Ο μόνος που ταξίδεψε ήταν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης, για να εκπροσωπήσει την παράταξη στις διαπραγματεύσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν χθες. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ., ήταν πιθανό να πάρει μέρος και ο κ. Χασάπης ο οποίος βρισκόταν ήδη στη Μυτιλήνη για διακοπές. Οι υπόλοιποι θα παρακολουθούσαν την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ως την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας, θεωρούνταν βέβαιη η εκλογή του Προέδρου. Όμως ήταν πολύ πιθανό να απαιτούνταν νέα συνεδρίαση για την εκλογή των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Καλογρίδης θα διοικεί το Επιμελητήριο μόνος του μέχρι την εκλογή των υπολοίπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής. Αυτό μάλιστα προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey