Real Estate- Μικρές Συμβουλές

01/07/2012 - 05:56
Aύξηση στον τζίρο της, που αφορά την παροχή υπηρεσιών, σημείωσε το 2008 η Bluehouse, γνωστή από τις δραστηριότητές της όσον αφορά τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων.
Αύξηση τζίρου για την Bluehouse
Aύξηση στον τζίρο της, που αφορά την παροχή υπηρεσιών, σημείωσε το 2008 η Bluehouse, γνωστή από τις δραστηριότητές της όσον αφορά τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων. Η εταιρεία, με πρόεδρο το γνωστό στέλεχος του εγχώριου real estate κ. Ι. Δεληκανάκη, είχε τζίρο το 2008 από την παροχή υπηρεσιών στα 2,33 εκατ. ευρώ, έναντι 2,09 εκατ. ευρώ το 2007. Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων, φθάνοντας τις 3.000 ευρώ από 14.000 ευρώ πρόπερσι.

Διπλάσιο το κόστος
μεταβίβασης στην Ελλάδα
Υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι τα κόστη στην Ελλάδα όσον αφορά τις αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μεσιτών, υποθηκοφυλακείων, τεχνικών υπηρεσιών και φόρων μεταβίβασης. Αυτό σκέφθηκαν οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομίας και αποφάσισαν να λάβουν το μέτρο στήριξης της αγοράς που αφορά τη μείωση της αμοιβής των συμβολαιογράφων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ε.Ε., το συνολικό κόστος μεταβίβασης ακινήτων αντιστοιχεί στο 19% της αξίας του ακινήτου, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αντιστοιχεί στο 8,8%. Βέβαια, ακόμη και μετά το συγκεκριμένο μέτρο, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει τα πρωτεία όσον αφορά τα συγκεκριμένα νούμερα.

Οι μεγαλομεσίτες δεν πτοούνται από την κρίση
Κι ενώ οι μικροί στενάζουν και το ‘χουν ρίξει σε νέες δραστηριότητες (εκτός των μεσιτικών), τα δύο μεγαλύτερα κτηματομεσιτικά δίκτυα της χώρας, η Remax και η Aspis Real Estate, αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους στην αγορά, που διαμορφώνεται πλέον σε επίπεδα άνω του 20%, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Εξ ου και οι σαφώς πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις τους αναφορικά με την πορεία της εγχώριας κτηματαγοράς, την οποία ήδη τώρα βλέπουν να ανακάμπτει.

+20% οι επισκέπτες του The Mall!
Αντίστοιχα, από την κρίση δε φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα και το πρώτο εμπορικό κέντρο της χώρας, το The Mall Athens, το οποίο είδε τους επισκέπτες του να αυξάνονται το πρώτο... κρίσιμο τρίμηνο του 2009 σε ποσοστό άνω του 20%, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Η κρίση είχε βέβαια αντίκτυπο ως προς τον τζίρο των καταστημάτων, αφού η άνοδος των επισκεπτών δε φαίνεται να έφερε και τα ίδια αποτελέσματα από πλευράς εσόδων, που διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα περίπου με πέρυσι. Ακόμη κι αυτή η επίδοση, πάντως, θεωρείται καλή εν μέσω κρίσης...

Η Πάτρα αξιοποιεί τα ακίνητά της
Την ακίνητη περιουσία της θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει ο δήμος Πατρέων και για το σκοπό αυτό έχει προκηρύξει διαγωνισμό που αφορά τη «Μελέτη Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας και Βελτίωση των οικονομικών του δήμου Πατρέων». Ο δήμος έχει προεπιλέξει ορισμένα ακίνητα, τα οποία θα θέσει υπόψη του εξωτερικού συμβούλου, με στόχο την εκπόνηση συγκεκριμένων προτάσεων και την υποστήριξη της υπηρεσίας στις επιλεγμένες διαδικασίες αξιοποίησης. Οι σχετικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου.

«Στοπ» στην κοπή δέντρων από 10 δήμους
Συνολικά 10 δήμοι και οι κοινότητες της Ανατολικής Αττικής έχουν υπογράψει τα μνημόνια εφαρμογής για τον περιορισμό της κοπής δέντρων σε νέες οικοδομές, σε εφαρμογή απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής. Η δεύτερη φάση υπογραφής μνημονίων εφαρμογής της σχετικής απόφασης περιλαμβάνει ένα δήμο και τρεις Κοινότητες και συγκεκριμένα, το δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας και τις Κοινότητες Αφιδνών, Πικερμίου και Σταμάτας.
Η νέα διαδικασία προβλέπει τα εξής: α) για την έκδοση άδειας είναι υποχρεωτική η υποβολή βεβαίωσης από τον οικείο δήμο ή Κοινότητα που θα πιστοποιεί τη θέση, τον αριθμό και το είδος των υφιστάμενων δέντρων, όπως αυτά αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα της υπό έκδοση άδειας, προκειμένου η αρχιτεκτονική επιτροπή να έχει πλήρη γνώση της πραγματικής κατάστασης για να ασκήσει την αρμοδιότητά της, β) για την σύνδεση των οικοδομών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας είναι υποχρεωτική η υποβολή και βεβαίωσης από τον οικείο δήμο ή Κοινότητα, που θα πιστοποιεί την τήρηση των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια για την κοπή των δένδρων. Αντίστοιχα μνημόνια εφαρμογής με τη νομαρχία Ανατολικής Αττικής έχουν ήδη υπογράψει οι δήμοι Άνοιξης, Γλυκών Νερών, Διονύσου και οι Κοινότητες Ανθούσας, Βαρνάβα και Ροδόπολης το Φεβρουάριο 2009.

Άρθρα σε συνεργασία με την εφημερίδα Κέρδος
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey