Και το «Μυτιλήνη» στη γραμμή;

01/07/2012 - 05:56
Λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τη βόρεια Ελλάδα γίνεται προσπάθεια να δοθεί, άμεσα, δεδομένης και της αυξημένης επιβατικής κίνησης που υπάρχει το μήνα Αύγουστο.
Με απευθείας ανάθεση στο δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Λήμνο - Θεσσαλονίκη, που θα πληρώνεται απ’ το Σεπτέμβρη

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τη βόρεια Ελλάδα, όπως και γενικότερα σε ζητήματα που απασχολούν τις ενδονησιωτικές γραμμές του ανατολικού Αιγαίου, γίνεται προσπάθεια να δοθεί, άμεσα, δεδομένης και της αυξημένης επιβατικής κίνησης που υπάρχει το μήνα Αύγουστο.

Χθες σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό το Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Χαλκιώτη, ειδικά για την εξυπηρέτηση του νομού Λέσβου, αποφασίστηκε «να γίνει απευθείας ανάθεση στο «Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ», ώστε ν’ αρχίσει άμεσα την εκτέλεση δρομολογίων από Μυτιλήνη προς Λήμνο - Θεσσαλονίκη και επιστροφή, μία φορά την εβδομάδα.».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προς την εταιρία, είναι να υπογράψει σύμβαση για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου, έναντι 33.000 ευρώ το δρομολόγιο, με την υποχρέωση όμως να ξεκινήσει από τώρα, την εκτέλεση του δρομολογίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείει μια τέτοια προοπτική η ΝΕΛ Α.Ε., που τη σκέφτεται σοβαρά.

Επιστροφή…
Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη:
- Το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» να επιστρέψει στις δρομολογιακές του υποχρεώσεις, εκτελώντας δρομολόγια στις επιδοτούμενες γραμμές: Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ και επιστροφή, Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ και επιστροφή, Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι - Άγ. Κήρυκος και επιστροφή.
- Το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» να επιστρέψει στις δρομολογιακές του υποχρεώσεις, εκτελώντας δρομολόγια στη γραμμή: Λαύριο - Λήμνος - Καβάλα και επιστροφή.
Η σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκε το πώς θα επιλυθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αφορά τη διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με το Βορειοανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργου Ορφανού, του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Αχιλλέα Σούγιουλτζη, και του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Λέσβου,  Γιάννη Σαμιώτη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey