Διαγωνισμός την άνοιξη για την κάλυψη θέσεων σε όλη τη χώρα

500 ειδικοί φρουροί στα δικαστήρια

04/02/2014 - 14:27

Την αντιμετώπιση ενός οξύτατου προβλήματος που έχει πολλές φορές απασχολήσει την Αστυνομία και στη Λέσβο, επιδιώκει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που κατέθεσε αίτημα για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών οι οποίοι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε κτήρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την αντιμετώπιση ενός οξύτατου προβλήματος που έχει πολλές φορές απασχολήσει την Αστυνομία και στη Λέσβο, επιδιώκει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που κατέθεσε αίτημα για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών οι οποίοι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε κτήρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κυρίως σε δικαστήρια και δευτερευόντως σε σωφρονιστικά καταστήματα. Αναμένεται μάλιστα σύντομα να υπάρξει έγκριση του αιτήματος απ’ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού να γίνει την άνοιξη.

Στο σχεδιασμό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Τρόικας για τις προσλήψεις τού 2014 υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, οπότε θεωρείται περίπου εγκεκριμένο το αίτημα για έκτακτες προσλήψεις στην ΕΛΑΣ 500 ειδικών φρουρών (άντρες και γυναίκες). Όπως προβλέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία, απαιτείται απολυτήριο λυκείου, όλων των τύπων των λυκείων, ηλικία έως 28 ετών και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ..

Σε προηγούμενη ανάλογη προκήρυξη πρόσληψης ειδικών φρουρών, εκτιμήθηκε στη διαδικασία επιλογής η γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου, η εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως επαγγελματίες οπλίτες, ενώ είχαν αποκλειστεί όσοι έφεραν τατουάζ.

Ομοίως προτεραιότητα είχαν οι υποψήφιοι που ήταν γονείς ή τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, όπως και οι κάτοχοι πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey