Προς έγκριση στο ΑΣΕΠ, η προκήρυξη 30.000 θέσεων πανελλαδικώς

Δεύτερη φάση της Κοινωφελούς Εργασίας

22/10/2013 - 13:44

Μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανόν να δοθεί η έγκριση του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της δεύτερης φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά πανελλαδικώς στην απασχόληση 30.000 ανέργων.

Μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανόν να δοθεί η έγκριση του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της δεύτερης φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά πανελλαδικώς στην απασχόληση 30.000 ανέργων. Μάλιστα υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί ο αριθμός των θέσεων που είχαν εγκριθεί ανά φορέα, και για τις θέσεις Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε., όπως έγινε και στην πρώτη φάση που αφορούσε στους ανέργους κατηγορίας Υ.Ε..

Είναι ενδεικτικό ότι ο Δήμος Λέσβου, που αρχικά είχε έγκριση για 410 θέσεις Υ.Ε. απ’ τις 10.000 πανελλαδικώς, τελικά μέσω της προκήρυξης που «έτρεξε» τις προηγούμενες μέρες, θα καλύψει μόλις τις μισές θέσεις, δηλαδή 205. Για τις θέσεις αυτές, θυμίζουμε, υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού υποβλήθηκαν συνολικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τού «Ε», 1.350 αιτήσεις.

Άμεσα οι αιτήσεις
Η προκήρυξη για 30.000 θέσεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και αναμένεται να δοθεί η έγκριση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, άμεσα, πιθανόν και την επόμενη βδομάδα. Απ’ αυτές τις θέσεις, οι μισές περίπου θα καλυφθούν απ’ τους δήμους και τις περιφέρειες, ενώ ένας σημαντικός αριθμός θέσεων θα δοθεί για την ενίσχυση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Εκκλησίας στις μητροπόλεις.

Οι θέσεις αυτές, που υπολογίζονται σε περίπου 1.000, θα αφορούν σε διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους. Ακόμη αναμένεται να ενισχυθούν με πενταμηνίτες τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως και στην πρώτη φάση, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

5. Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

Κριτήρια
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, ηλικία, αριθμό ανήλικων τέκνων, όπως και το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε ειδική πλατφόρμα, που θα δημιουργηθεί όπως και σε προηγούμενα προγράμματα για την απασχόληση που έτρεξε ο ΟΑΕΔ, στην ιστοσελίδα του φορέα στη διεύθυνση: www.oaed.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey