Παράταση μετά από παρέμβαση Κατσαβέλλη & Αθανασίου

O πρόεδρος του παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης O πρόεδρος του παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων της Δράσης 4.1.1 στο Βόρειο Αιγαίο

29/11/2022 - 13:30 Ενημερώθηκε 02/12/2022 - 16:47

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Παράρτημα Αιγαίου, Παναγιώτη Κατσαβέλλη υπεγράφη απόφαση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης για τις επενδύσεις του Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» κατά 15 ημέρες. Έτσι η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων πληρωμής τουλάχιστον του 20% της επένδυσης είναι η 16η Δεκεμβρίου 2022.
Της αποφάσεως είχαν προηγηθεί διεργασίες καθώς ο κ.
Κατσαβέλλης, αναγνωρίζοντας περαιτέρω τις δυσχέρειες που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση του 20% των επενδύσεων στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» μέχρι τις 30-11-2022, κυρίως λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προέβη, σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπο Αθανασίου, σε μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων με στόχο τη χορήγηση εύλογης παράτασης για να αποφευχθεί ο κίνδυνος απένταξης των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά τόσο αγροτικές όσο και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Πληρωμές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το διάστημα που διανύουμε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των βιολογικών. Ακόμη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου υποβάλλονται ενστάσεις για τις πληρωμές της εξισωτικής, ώστε ακολούθως ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μπορέσει να προχωρήσει στην πρώτη πληρωμή. Επιπλέον αναμένεται η εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης πριν τις γιορτές καθώς και η πληρωμή της Πράσινης Ενίσχυσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey