Επιτόπιος έλεγχος σε Γέρα, Πλωμάρι, Μεγαλοχώρι & θα ακολουθήσει έλεγχος και σε άλλες περιοχές μέχρι την Παρασκευή

Έφτασε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Λέσβο

08/12/2021 - 16:33

Από σήμερα το πρωί βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Λέσβο αποτελούμενο από τρία στελέχη εξειδικευμένα στην αποτίμηση ζημιών το οποίο θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 όπως είχε προγραμματισθεί.  

Ο ΕΛΓΑ θέλοντας να εκτιμήσει τη συνολική εικόνα του νησιού βασιζόμενος στις αναγγελίες οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί επισκέφθηκε άμεσα τις Δημοτικές Ενότητες Γέρας και Πλωμαρίου καθώς και την Τοπική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου.  Έως την Παρασκευή θα επισκεφθούν και τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες της Λέσβου όπου αποτυπώνονται ζημιές προκειμένου για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

 Την αποστολή συνοδεύει ο Διευθυντής Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου Δημήτριος Μπόλος. Προηγήθηκε συνάντηση του κλιμακίου με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο, Πανάγο Κουφέλο παρουσία του Προϊστάμενου  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας στη Λέσβο, Γεώργιο Λαγουτάρη όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  ο οποίος συνόδευσε το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ, έχοντας πλήρη εικόνα των καταστροφών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας, προβλήματα που προέκυψαν από την τελευταία Θεομηνία και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου  να αποζημιωθούν με απόλυτη δικαιοσύνη και να βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα και οφείλουμε να φροντίσουμε για την ταχύτατη αποζημίωση εκείνων που δικαιούνται  για να μπορέσουν να ανακάμψουν και να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey