Γενική συνέλευση Συνεταιριστικών Υπαλλήλων την επόμενη εβδομάδα

Αγωνιστικά συνεχίζουν…

19/05/2012 - 14:43

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων τής ΕΑΣ Λέσβου θα γίνει τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης που έκανε η ΟΣΕΓΟ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας).

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων τής ΕΑΣ Λέσβου θα γίνει τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης που έκανε η ΟΣΕΓΟ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας). Σε αυτές τις συνελεύσεις θα επικυρωθεί η απόφαση των Εργαζομένων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με την ΠΑΣΕΓΕΣ και η αντίθεσή τους στις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις

Συγκεκριμένα, η ΟΣΕΓΟ προτείνει τα μέλη των σωματείων να συναποφασίσουν και να δεσμευτούν ότι δε θα υπογράψουν επιχειρησιακή, ούτε ατομική σύμβαση και πως θα εμμείνουν στην εφαρμογή των ρυθμίσεων της τελευταίας κλαδικής σύμβασης. Παράλληλα, καλεί τα σωματεία να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση στις διοικήσεις των ενώσεων, προκειμένου να δηλώσουν εγγράφως προς την ΠΑΣΕΓΕΣ ότι δε συμφωνούν με τις προτάσεις της (όπως έκαναν η ΠΙΝΔΟΣ και η ΕΑΣ Μυλοποτάμου), με την παράκληση να κοινοποιήσουν το τυχόν συνταχθέν έγγραφο και στην ΟΣΕΓΟ.

Μέχρι σήμερα, η διοίκηση της ΕΑΣ Λέσβου ακολουθεί την πολιτική τής ΠΑΣΕΓΕΣ στο ζήτημα των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων που απασχολεί. Όμως, έως τώρα δεν έχει ασκήσει πιέσεις προς τους εργαζομένους να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κάποιες νύξεις που έγιναν για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, αποκρούσθηκαν σθεναρά από το Σύλλογο.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Λέσβου πραγματοποίησαν δύο 48ωρες προειδοποιητικές απεργίες με απόφαση της Ομοσπονδίας τους και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πετύχουν μια ικανοποιητική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey