Ένας «Παράδεισος» γεύσεων στη Φίλια

01/07/2012 - 05:56
Ήταν το 1994 όταν ο κ. Σωτήρης Ματακούλιας και η σύζυγός του κ. Μαρία Καζάζη αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον «Παράδεισο», μία ταβέρνα στη Φίλια με κύριο χαρακτηριστικό το καλό παραδοσιακό φαγητό.
Ήταν το 1994 όταν ο κ. Σωτήρης Ματακούλιας και η σύζυγός του κ. Μαρία Καζάζη αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον «Παράδεισο», μία ταβέρνα στη Φίλια με κύριο χαρακτηριστικό το καλό παραδοσιακό φαγητό. Φτιάχνοντας με αγάπη το χώρο αυτό και με μόνο στόχο την ικανοποίηση του πελάτη, έγιναν από τους πρώτους στο χωριό που επένδυσαν στον πλούτο της λεσβιακής κουζίνας. Μέχρι και σήμερα, κύριο μέλημά τους είναι τα νόστιμα πιάτα, που παρασκευάζονται αποκλειστικά στην κουζίνα τους με ντόπια, αγνά υλικά.

Η ταβέρνα «Παράδεισος» βρίσκεται απέναντι από το πάρκινγκ του χωριού, γεγονός μάλιστα που διευκολύνει ιδιαίτερα και τους πελάτες του μαγαζιού.
Μπαίνοντας, λοιπόν, στο μαγαζί, κατ’ ευθείαν νιώθετε τη ζεστασιά του χώρου, που θυμίζει κάτι απ’ το σπίτι στο χωριό, με ύφος παραδοσιακό, την πέτρα και το ξύλο να πρωταγωνιστούν και το τζάκι να σιγοκαίει.
Η θερμή υποδοχή θα διατηρήσει την όμορφη αυτή εικόνα κι όταν έρθει η ώρα να παραγγείλετε… δε θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε από τις σπιτικές γεύσεις που μαγειρεύει στην κουζίνα της η κ. Καζάζη.

Παραδοσιακά ορεκτικά
Η ποικιλία από ορεκτικά περιλαμβάνει κυρίως ντόπια πιάτα, όπως είναι τα σουγάνια, ή αλλιώς κρεμμυδοντολμάδες, οι χειροποίητοι γκιουζλεμέδες, οι πατατοκεφτέδες, το κισκέκ, τα ντολμαδάκια και τα ντόπια τυριά, που παρασκευάζονται από τσοπάνη της περιοχής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σπιτικό λαδοτύρι, κι αυτό όχι απαραίτητα σαγανάκι. Άψητο είναι εξίσου γευστικό.
Φρεσκοκομμένες σαλάτες με μπαχτσεβανικά της ευρύτερης περιοχής, χόρτα και πολλές άλλες νοστιμιές σάς περιμένουν για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.

Κυρίως πιάτα για… μερακλήδες
Όσον αφορά στα κυρίως πιάτα, το μαγαζί σερβίρει καλοψημένα κρεατικά στα κάρβουνα, κοτόπουλο λεμονάτο επίσης στα κάρβουνα, παϊδάκια γάλακτος ή προβατίνα, κοψίδια, λουκάνικα, μπιφτέκια σπιτικά και πολλά άλλα.
Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε ντόπιο κόκορα, μαγειρεμένο από τα χεράκια της κ. Μαρίας όπως τραβάει η όρεξή σας. Με πιλάφι ή χυλοπίτες, κρασάτο ή στιφάδο, αρκεί να τον παραγγείλετε από νωρίς.
Κατόπιν παραγγελίας μπορείτε να απολαύσετε και αρνί σούβλας, είτε πηγαίνοντας το δικό σας είτε ζητώντας από το μετρ του είδους κ. Σωτήρη να βρει ένα στα κιλά που θέλετε από ντόπιο παραγωγό.
Επιπλέον, τα Σαββατοκύριακα το μαγαζί διαθέτει ακόμα δύο σπεσιαλιτέ, κοκορέτσι και κοντοσούβλι.
Πέρα, όμως, από τα ψητά, ο «Παράδεισος» διαθέτει και σπιτικά μαγειρευτά πιάτα, όπως είναι τα παραδοσιακά ρεβύθια με το κρέας.


Το εσωτερικό του όμορφου μαγαζιού

Γλυκές απολαύσεις

Και οι γευστικές απολαύσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς από ένα μερακλίδικο γεύμα δε θα μπορούσε να λείπει ένα εξίσου μερακλίδικο επιδόρπιο, από τα χέρια κι αυτήν τη φορά της κ. Μαρίας.
Κάθε φορά η έκπληξη είναι διαφορετική κι έτσι έχετε να ελπίζετε ανάμεσα σε πολλές λιχουδιές, όπως είναι η μπουγάτσα, οι λουκουμάδες με βράσμα, η χειροποίητη πλατσέντα, το ραβανί, το ρυζόγαλο, και τις γιορτινές μέρες που έρχονται, τα μελομακάρονα.

Όλα ντόπια
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι όλα τα προϊόντα που θα βρείτε στο μαγαζί είναι ντόπιας παραγωγής, βιολογικά, κι αυτό γιατί στόχος του κ. Ματακούλια και της κ. Καζάζη είναι, πέρα από τη νοστιμιά, και η ποιότητα. Στην κουζίνα της κ. Μαρίας δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο ή κονσερβοποιημένο, αφού όλα παρασκευάζονται εκεί.
Ακόμα και στο κρασί υπάρχει η επιλογή του χύμα ντόπιου. Δοκιμάστε το!

Και εκδηλώσεις
Να προσθέσουμε ακόμα ότι ο χώρος διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις. Διαμορφώνεται ανάλογα και σε συνεργασία με την κ. Καζάζη επιλέγετε από τις νοστιμιές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του μαγαζιού, για να κάνετε ένα γλέντι τρικούβερτο, που θα το ευχαριστηθούν όλοι.
Ο «Παράδεισος» λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι ανοιχτά καθημερινά βράδυ, Κυριακή μεσημέρι και αργίες.
Για περισσότερες πληροφορίες ή… γευστικές παραγγελίες τηλεφωνήσετε στο 22530 98850.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey