Κωνσταντινούπολη: Μήνας του μέλιτος στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης

27/02/2014 - 20:11

Η Κωνσταντινούπολη είναι από τους πιο όμορφους και ιστορικούς προορισμούς στον κόσμο.

Η Κωνσταντινούπολη είναι από τους πιο όμορφους και ιστορικούς προορισμούς στον κόσμο.

Θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες αν ήθελε κάποιος να περιγράψει όλες τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Χαμάμ και γραφικά παζάρια, ναργιλέδες, κεμπάπ, μοντέρνα εστιατόρια, γκαλερί, αλλά και στοιχεία της ελληνικής ιστορίας, όλα αποτελούν ξεχωριστά κομμάτια που συνθέτουν το ιδιαίτερο παζλ της Βασιλεύουσας.

Φτιάξτε βαλίτσες και ετοιμαστείτε για την περιήγηση. Ο μήνας του μέλιτος στην Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος.

Η βόλτα ξεκινά από τον εμπορικότερο πεζόδρομο, την οδό Istiklal. Στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Πόλης, οι διελεύσεις ξεπερνούν τις δεκάδες χιλιάδες, καθημερινά.

Στο τέρμα της Istiklal, γύρω από την πλατεία Τουνέλ, η Κωνσταντινούπολη ξεδιπλώνει τον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγάλες πόλεις της γηραιάς ηπείρου, με γκουρμέ εστιατόρια, μπιστρό και γκαλερί να πρωταγωνιστούν σε κάθε γωνιά. Μην παραλείψετε μια στάση στον πύργο του Γαλατά για να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα.

Μετά τη γέφυρα του Γαλατά θα βρεθείτε στην παλιά πόλη. Τοπ Καπί, Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, Ντολμαμπαχτσέ, Παλιό Υδραγωγείο, Ιππόδρομος... Τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης σάς περιμένουν να τα θαυμάσετε.


Αν είστε λάτρεις του shopping, μια επίσκεψη στο περίφημο Grand Bazaar θεωρείται απαραίτητη, ενώ στην Αιγυπτιακή Αγορά, η μεγάλη ποικιλία μυρωδικών και μπαχαρικών θα σας εντυπωσιάσει.

Μη χάσετε επίσης την ξενάγηση με πλοιάριο στις ακτές του Βοσπόρου αλλά και μια εκδρομή στο αγαπημένο θέρετρο των κατοίκων της Πόλης, στα Πριγκιποννήσια.

Η ιστορική μας συνείδηση δεν θα μας επέτρεπε φυσικά να φύγουμε από την Κωνσταντινούπολη χωρίς μια επίσκεψη στο Φανάρι, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά την περιήγηση, έρχεται η ώρα για γλυκές «αμαρτίες» στο ζαχαροπλαστείο «Saray». Λειτουργεί από το 1935 και είναι διάσημο για τις πολίτικες γλυκές δημιουργίες του. Δοκιμάστε παραδοσιακό σιροπιαστό μπακλαβά και su muhallebi με ροδόνερο.


Και για να αποχαιρετήσετε με τον καλύτερο τρόπο την Κωνσταντινούπολη, κλείστε ραντεβού και ζήστε την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία σε ένα από τα τούρκικα λουτρά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey