Γευστικές απολαύσεις…

01/07/2012 - 05:56
Αν έχετε διάθεση για μια… γευστική εξόρμηση στην ύπαιθρο της Λέσβου δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε 76 χιλιόμετρα δυτικά της Μυτιλήνης, στην Άντισσα. Εκεί, στην πλατεία του χωριού θα συναντήσετε «Το κάτι άλλο».
Αν έχετε διάθεση για μια… γευστική εξόρμηση στην ύπαιθρο της Λέσβου δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε 76 χιλιόμετρα δυτικά της Μυτιλήνης, στην Άντισσα. Εκεί, στην πλατεία του χωριού θα συναντήσετε «Το κάτι άλλο». Ένα παραδοσιακό καφενείο, που από το μεσημέρι λειτουργεί ως ουζερί και εστιατόριο. Ιδιοκτήτης του γραφικού μαγαζιού είναι ο κ. Παύλος Κάλφας, που με μεράκι έχει φροντίσει το χώρο, αλλά και το μενού του εστιατορίου. Χειμώνα ή καλοκαίρι, «Το κάτι άλλο» αποτελεί ιδανική λύση για μια γευστική βόλτα έξω από την πόλη.

Με παραδοσιακό ύφος, «Το κάτι άλλο» το πρωί σερβίρει καφεδάκι δίπλα στη δροσιά του πλατάνου που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού. Όταν η ώρα περάσει λίγο, τα φλιτζάνια του ελληνικού μαζεύονται για να αντικατασταθούν από ψηλά ποτήρια για το ούζο, συνοδεία νόστιμων μεζέδων που παρασκευάζονται στο μαγαζί.
Ωστόσο, από το μεσημέρι λειτουργεί και η κουζίνα του μαγαζιού κι έτσι μπορεί κανείς να... καταφύγει εκεί για ένα πλήρες γεύμα.

Νοστιμιές όλο παράδοση
Στο «Κάτι άλλο» μπορεί να απολαύσει κανείς ποικιλία πιάτων. Παραδοσιακά ορεκτικά κάνουν την αρχή και προϊδεάζουν για τη γευστική… συνέχεια. Χταπόδι ψητό ή ξιδάτο, λαδοτύρι σαγανάκι, λακέρδα παστή σπιτική και πολλές ακόμα επιλογές θα βρείτε στον κατάλογο ανάμεσα στο ορεκτικά.
Από τα κυρίως πιάτα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα πιάτων της ώρας, αλλά και μαγειρευτών.
Παϊδάκια, λουκάνικα, φιλέτο μοσχαρίσιο είναι μερικά μόνο από τα κρεατικά που μπορείτε να απολαύσετε στα κάρβουνα. Θραύση κάνει το σουβλάκι κοτόπουλο, για το οποίο, μεταξύ κι άλλων πιάτων φυσικά, φημίζεται «Το κάτι άλλο».


Όμορφες στιγμές στην πλατεία της Άντισσας, χειμώνα - καλοκαίρι

Και αρνί σούβλας
Επιπλέον, στο «Κάτι άλλο» οι μερακλήδες θα γευτούν καλοψημένο αρνί σούβλας, κοκορέτσι και κοντοσούβλι… Κρεατονοστιμιές που δύσκολα συναντά κανείς στο νησί.
Μην παραλείψετε, ωστόσο, να δοκιμάσετε και το βραστό κόκορα, που πραγματικά αποτελεί εξαιρετική επιλογή, αν θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό και μαγειρεμένο τόσο καλά, που θα… γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Πέρα όμως από τα κρεατικά, στο «Κάτι άλλο» θα απολαύσετε και ψαράκια φρέσκα, ενώ αξέχαστη θα σας μείνει η αστακομακαρονάδα που φτιάχνεται με εξαιρετικό μεράκι στο μαγαζί.
Σημαντικό στο σημείο αυτό είναι να τονίσουμε ότι όλα τα κρεατικά που σερβίρονται στο «Κάτι άλλο» είναι ντόπια, παραγωγής των ιδιοκτητών, καθώς και το λάδι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή όλων των πιάτων.Νοστιμιά και φιλότιμο

Πέρα όμως απ’ όλα τα παραπάνω νόστιμα πιάτα που αναφέραμε, στο «Κάτι άλλο» υπάρχει… φιλότιμο, όπως τονίζει ο κ. Κάλφας. Γι’ αυτό άλλωστε η ποιότητα των πιάτων, η γρήγορη και συνάμα φιλική εξυπηρέτηση, καθώς και οι πολύ καλές τιμές αποτελούν βασικά στοιχεία του μαγαζιού.
«Το κάτι άλλο», όνομα και πράγμα θα έλεγε εύκολα κανείς, λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι και αποτελεί ιδανική λύση για μια εξόρμηση εκτός Μυτιλήνης. Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να επιβιβαστείτε και να απολαύσετε τη διαδρομή μέχρι… το γευστικό «παράδεισο» του κ. Κάλφα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22530 56636.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey