Για το γιορτινό τραπέζι, συνταγές της Πελαγίας

24/12/2021 - 20:00

Η φίλη μας η Σμυρνιά προτείνει συνοδευτικά πιάτα, στο γιορτινό τραπέζι με άρωμα και χρώμα Ανατολής, μιας και τα «κυρίως» θα είναι ασφαλώς πατροπαράδοτα ελληνικά.  

Σαλάτα Κισίρ: Το Kısır είναι η τούρκικη εκδοχή του αραβικού ταμπουλέ αφού περιέχει κι αυτό πλιγούρι και μαϊντανό. Χρειαζόμαστε : 1 ποτήρι ψιλοκομμένο πλιγούρι που το ρίχνουμε σε 2 ποτήρια ζεστό νερό, σκεπάζουμε το σκεύος να φουσκώσει ( μόνο του όχι πάνω στη φωτιά). Μετά ψιλοκόβουμε μαϊντανό, πιπεριές σε διαφορά χρώματα, ντομάτες, τουρσία (ειδικά κορνισον),και ό, τι χρώματα θέλουμε. Βάζουμε αλάτι, πάπρικα, κύμινο και σκόρδο. Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι με 2 κ.σ. τοματοπολτό, σαν ντρέσσινγκ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα. Στο τέλος αν έχουμε ταιριάζει παρά πολύ σιρόπι του ροδιού και λίγο λαδάκι.  

Μουχαλεμπί με κάστανα : Για την κρέμα αυτή χρειάζονται 250 γραμμ.καστανά βρασμένα, ξεφλουδισμένα, 500 μλ γάλα 500, μλ νερό, 4 κ.σ. πετιμέζι, 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτη γεμάτες). Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν χυλός, κάπως πηχτός. Στη συνέχεια μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και διακοσμούμε την επιφάνεια με φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρεται ζεστό η κρύο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey