Free internet στη Σμύρνη

30/09/2016 - 16:26

Ο Δήμος Σμύρνης προχώρησε το πρόγραμμα WizmirNET, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα της ελεύθερης χρήσης ίντερνετ σε 30 σημεία της επικράτειάς του, μεταξύ των οποίων στις περιοχές Κονάκ, Αλσαντσάκ, Καρσίγιακα, Μπόρνοβα, Βουτζάς κ.ά., στην Σμύρνη αλλά και στις κεντρικές πλατείες των όμορων πόλεων, όπως Πέργαμος, Δικελί, Αλίαγα, Μενεμένη, Φώκια, Τσεσμέ κ.ά., που υπάγονται στο Μητροπολιτικό Δήμο.

Ο χρήστης πληκτρολογεί στην σελίδα εισόδου τα στοιχεία, μετά του έρχεται ο κωδικός αριθμός εισόδου, που είναι ο ίδιος και για τα 30 σημεία εφαρμογής και συνδέεται με το ίντερνετ. Αυτή είναι η διαδικασία σύνδεσης που γίνεται εφάπαξ. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,5 εκατ. χρήστες θα επωφελούνται ημερησίως από τη νέα αυτή ηλεκτρονική υποδομή του Δήμου Σμύρνης.

Στο μεταξύ, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Turkcell» εγκατέστησε μια εφαρμογή με το όνομα: «Merhaba Umut» (δηλαδή «Γεια Ελπίδα»), απευθυνόμενη στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τη χώρα, με στόχο να διδάξει τις βασικές τουρκικές λέξεις και εκφράσεις, σε γραπτή και προφορική μορφή, για να διευκολύνει την καθημερινή ζωή των προσφύγων στην Τουρκία.

Η εφαρμογή παρέχει πρόσθετες λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία, για να καταλάβουν πώς να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ή άλλα κοντινά σημεία εξυπηρέτησης. Οι χρήστες επίσης μπορούν να συνδεθούν στην αραβική υπηρεσία του τηλεφωνικού κέντρου με ένα μόνο κλικ. Είναι και αυτό μια πρωτοβουλία με σκοπό την ενσωμάτωση των προσφύγων. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey