Χάριν τουρισμού, 9ήμερος φέτος ο εορτασμός του Κουρμπάν Μπαϊράμ

02/09/2016 - 14:15

Με προχθεσινό πρωθυπουργικό διάταγμα, ο φετινός εορτασμός του Κουρμπάν Μπαϊράμ - Eid al-Adha - Γιορτή της θυσίας, επεκτείνεται επίσημα στις εννέα ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των ημερών πριν και μετά τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή από 9 έως 18 Σεπτεμβρίου 2106.

Με προχθεσινό πρωθυπουργικό διάταγμα, ο φετινός εορτασμός του Κουρμπάν Μπαϊράμ - Eid al-Adha - Γιορτή της θυσίας, επεκτείνεται επίσημα στις εννέα ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των ημερών πριν και μετά τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή από 9 έως 18 Σεπτεμβρίου 2106.

Κατά τη θρησκευτική αυτή γιορτή, οι μουσουλμάνοι τιμούν τη θυσία από τον Αβραάμ (Ιμπραχήμ), του γιου του Ισμαήλ, ετεροθαλούς αδελφού του Ισαάκ κατά την Αγία Γραφή. Κατά την παράδοση, κάθε οικογένεια έχει το σφάγιο, το οποίο μοιράζεται στα τρία, το ένα τρίτο καταναλώνεται στο σπίτι, το δεύτερο διατίθεται σε συγγενείς και φίλους και το άλλο στους φτωχούς.

Επίσης τα σχολεία θα ανοίξουν στην Τουρκία αμέσως μετά τις γιορτές του Μπαϊράμ. Η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, αφού οι Τούρκοι παραδοσιακά ταξιδεύουν τις ημέρες αυτές για να ανταμώσουν συγγενείς και φίλους, να ανοίξουν τα εξοχικά τους και να ψυχαγωγηθούν. Έτσι η φετινή, άνευ προηγουμένου (λόγω του πολέμου και της τρομοκρατίας) τουριστική κρίση, θα αντισταθμιστεί κάπως με την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Παράλληλα με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντμέγιεφ στις 28 Αυγούστου, ήρθη η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία μετά από μακρά περίοδο έντασης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Έστω και στο τέλος της φετινής σεζόν, αναμένεται να αφιχθούν περίπου 200 χιλ. Ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τις 700 χιλ. έως το τέλος του χρόνου.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αισιοδοξία στην Αττάλεια, που επλήγη περισσότερο από τη φετινή κρίση. Επίσης αναμένεται έως και 20 χιλ. άτομα να επισκεφθούν κατά το 9ήμερο του Μπαϊράμ, το Μοσχονήσι, που διαθέτει 4 χιλ. κλίνες στα παντός είδους καταλύματα του νησιού.

Όπως και άλλες χρονιές θα απαγορευτεί και φέτος η κυκλοφορία των οχημάτων στο χωριό καθώς και θα επιβληθεί έλεγχος στη διέλευση της οδογέφυρας που συνδέει τα Μοσχονήσια με την ηπειρωτική χώρα. Αλλά και για τη Λέσβο είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα στις αφίξεις Τούρκων τουριστών κατά την περίοδο του Κουρμπάν Μπαϊράμ, ιδιαίτερα μεταξύ 13 και 15 Σεπτεμβρίου. Μακάρι να μην συμβεί κάτι απρόοπτο, να βοηθήσει και ο καιρός. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey