Δανειολήπτες στεγαστικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ζητούν μείωση του επιτοκίου

11/07/2017 - 20:33

 

Την δραστική μείωση του ειδικού επιτοκίου παραμεθορίων περιοχών, ζητούν δανειολήπτες στεγαστικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Λέσβο. Το επιτόκιο αυτό που είχε θεσπισθεί, ενόσω το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ελεγχόταν από το ελληνικό δημόσιο, ήταν προνομιακό και μειωμένο έναντι άλλων επιτοκίων στεγαστικών δανείων. Είχε θεσπιστεί για να δώσει κίνητρα μόνιμης εγκατάστασης σε κατοίκους νησιωτικών και παραμεθορίων περιοχών εξυπηρετώντας κοινωνικούς και εθνικούς στόχους (κοινωνική συνοχή, φύλαξη παραμεθορίων περιοχών, κ.ά.), ενώ δινόταν σε δημόσιους υπαλλήλους, έχοντας έτσι πολύ χαμηλό δείκτη επισφάλειας.

Σε επιστολή που έστειλε στην Τράπεζα μεγάλος αριθμός αστυνομικών, λιμενικών, δημοσίων υπαλλήλων και άλλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, σημειώνεται ότι: «Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η πιστωτική πολιτική που ακολουθείται από την Τράπεζά σας, δεν υπηρετεί τους αρχικούς στόχους σας, ενώ υπονομεύει την εμπιστοσύνη και την καλή συναλλακτική μας σχέση μας αφού, με έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι άλλες τράπεζες έχουν εδώ και καιρό κατεβάσει τα επιτόκιά τους πολύ κάτω από αυτό που εσείς ονομάζετε “Ειδικό Παραμεθορίων Περιοχών”».

Οι δανειολήπτες αναφέρουν ότι είναι αδικαιολόγητα υψηλό το υφιστάμενο ειδικό επιτόκιο παραμεθορίων περιοχών της Τράπεζας και παρά τις διαμαρτυρίες και τις επισημάνσεις τους, δεν έχει γίνει μείωση του.

Την ίδια στιγμή οι δανειολήπτες - δημόσιοι υπάλληλοι δέχονται συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους εξαιτίας της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων. Παρ’ όλα αυτά φροντίζουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να εξοφλούν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων κατά μία τουλάχιστον μονάδα. Πρόκειται για δάνεια της ίδιας φιλοσοφίας με το «Ειδικό Παραμεθορίων Περιοχών» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά με πολύ ευνοϊκότερο επιτόκιο.

Οι δανειολήπτες με την επιστολή τους, ζητούν «μείωση του επιτοκίου, ώστε να εξυπηρετεί τους στόχους θέσπισής του και να μας ανακουφίζει ως πραγματικό “Ειδικό Παραμεθορίων Περιοχών”. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον αγνοήσετε για άλλη μια φορά το εύλογο και δικαιότατο αίτημά μας, θα μας δώσετε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι βρίσκεστε μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες των πελατών σας και με τρόπο στυγνό εκμεταλλεύεστε τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν με άλλους όρους και σε άλλες συνθήκες».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey