2η μέρα επεισοδίων στο κέντρο της Μυτιλήνης

Συνθήματα – γκλοπ και κυνηγητό [Vid]

04/02/2020 - 16:16 Ενημερώθηκε 05/02/2020 - 12:58

Νέος κύκλος επεισοδίων, μεταξύ μεταναστών και Αστυνομικών δυνάμεων ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης 300 περίπου μεταναστών και προσφύγων Αφγανικής καταγωγής δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας και ελάχιστα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Στα όρια

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα κατά του αποκλεισμού τους στο νησί και υπέρ των γρήγορων διαδικασιών απόδοσης ασύλου.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν «Moria no good”, “freedom”, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκαν και συνθήματα με στόχο τον κατευνασμό της κοινής γνώμης του νησιού, όπως για παράδειγμα «Lesvos people we are sorry» και «Lesvos people join us», δηλαδή «πολίτες της Λέσβου, λυπόμαστε πολύ» και «πολίτες της Λέσβου ελάτε μαζί μας».

Τα ΜΑΤ διέλυσαν την πορεία

Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που συμμετείχαν στην πορεία επιχείρησαν να καταλάβουν το δρόμο και να κλείσουν την προκυμαία, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, τους Λιμενικού και διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με γκλοπ διαλύοντας την πορεία.

Για πέντε λεπτά περίπου επικράτησε αναστάτωση σε όλη την προκυμαία με ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν, στους παράδρομους της Ερμού και γύρω από την πλατεία Σαπφούς.

Η κατάσταση ηρέμησε και οι μετανάστες αποχώρησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey