Να προχωρήσει με βήμα ταχύ ο οδικός άξονας συμφώνησαν Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Συνάντηση Καλογήρου-Σπίρτζη για «Καλλονή-Πέτρα»

23/01/2019 - 11:30 Ενημερώθηκε 23/01/2019 - 12:18

Ένα έργο που έχει συζητηθεί επαλειμμένα το τελευταίο διάστημα και απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες της γύρω περιοχής, ο οδικός άξονας Καλλονής - Πέτρας, φαίνεται πως «ξεκολλά».

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, στο γραφείο του στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία έγινε σε συνέχεια επιστολών που έχουν σταλεί προς τον Υπουργό Υποδομών, ήταν η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής- Πέτρας.

Δεδομένης της μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας που έχει το έργο για το νησί της Λέσβου και ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Λέσβου, η Περιφερειάρχης ζήτησε και με έγγραφο που παρέδωσε στον Υπουργό, να διαβιβαστούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όλες οι μελέτες του έργου που έχουν εκπονηθεί και ήδη εγκριθεί, έτσι ώστε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αναλάβει τόσο τη χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2014-2020, όσο και την υλοποίησή του. Επίσης, η Χριστιάνα Καλογήρου επεσήμανε ότι για το εν λόγω έργο μπορεί να προχωρήσει και συντομότερα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, δεδομένου ότι έχει ήδη υπαχθεί στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων με βάση την αριθ. 26/20.12.2017 Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ αριθ. 199/τ. Α΄/21.12.2017).

Ο Υπουργός ανέφερε ότι μετά τη θετική εξέλιξη να έχουμε τη διαθεσιμότητα της χρηματοδότησης των €25.000.000 από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την επικαιροποίηση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα χρειαστούν για το σύνολο του έργου θα συμπληρωθούν από το Υπουργείο, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή.

Η Περιφερειάρχης έθεσε, επίσης, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την ανάγκη της άμεσης επανέναρξης των εργασιών του νέου οδικού άξονα Καλλονής- Σιγρίου, έργο το οποίο παραμένει ανενεργό επί μακρό χρονικό διάστημα. Η Χριστιάνα Καλογήρου επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για την οδική ασφάλεια εξαιτίας του ημιτελούς αυτού έργου. Ο Υπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε την Περιφερειάρχη για την πορεία της υλοποίησης του έργου.

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey