«Πόσα άλογα κομματιάζονται κάθε χρόνο στις παράνομες «ιπποδρομίες» στη Λέσβο;»

Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τις Ιπποδρομίες Καλλονής

04/07/2022 - 17:30

Στην Εισαγγελία Μυτιλήνης προσέφυγε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» μετά το ρεπορτάζ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ με τίτλο «Ιπποδρομίες Καλλονής: Μακριά από κανόνες και κάθε ηθική αρχή» και επιπλέον καταγγελία που είχε για τους ίδιους Ιππικούς Ερασιτεχνικούς Αγώνες, όπου προφανώς φαίνεται να τραυματίζεται και άλλο άλογο.

Η Κιβωτός στο έγγραφό της στην Εισαγγελία ζητά να διερευνηθεί : (α) Εάν ο εν λόγω χώρος ήταν αδειοδοτημένος για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών, (β) Εάν οι διοργανωτές είχαν τις απαραίτητες άδειες για τη διοργάνωση των «αγώνων» που διαφήμιζε,  (γ) Εάν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προβλέψεις για την προστασία των διαγωνιζόμενων ίππων και των αναβατών τους, (δ) Πόσα άλογα τραυματίστηκαν σε αυτούς τους «αγώνες», αν ζουν ακόμα ή εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την ευθανασία και την ταφή τους, (ε) Εάν οι εργασίες διαμόρφωσης του «ιππόδρομου» μέσα σε περιοχή NATURA2020 είχαν τις νόμιμες άδειες.

 

Το δελτίο Τύπου

Πριν μερικές μέρες ενημερωθήκαμε όλοι διαμέσου της τοπικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, για τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός αλόγου στις παράνομες «ιπποδρομίες» που διοργανώθηκαν στα μέσα Ιουνίου στις Αλυκές Καλλονής Λέσβου.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για ένα ΕΠΙΠΛΕΟΝ περιστατικό το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα στους συγκεκριμένους αγώνες. Όπως φαίνεται στο video που μας εστάλη, το άτυχο άλογο πέφτει και σπάει το πόδι του. Συνεπώς συμπεραίνεται ότι τουλάχιστον δύο άλογα τραυματίστηκαν σοβαρά, και σύμφωνα με πληροφορίες ευθανατώθηκαν, σε αυτές τις «ιπποδρομίες» της συμφοράς.

Σήμερα, 4/7/2022, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης κατέθεσε όλο το σχετικό υλικό στην Εισαγγελία Μυτιλήνης ζητώντας να διερευνηθεί:

(α) Εάν ο εν λόγω χώρος ήταν αδειοδοτημένος για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών.

(β) Εάν οι διοργανωτές είχαν τις απαραίτητες άδειες για τη διοργάνωση των «αγώνων» που διαφήμιζε.

(γ) Εάν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προβλέψεις για την προστασία των διαγωνιζόμενων ίππων και των αναβατών τους.

(δ) Πόσα άλογα τραυματίστηκαν σε αυτούς τους «αγώνες», αν ζουν ακόμα ή εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την ευθανασία και την ταφή τους.

(ε) Εάν οι εργασίες διαμόρφωσης του «ιππόδρομου» μέσα σε περιοχή NATURA2020 είχαν τις νόμιμες άδειες.

Εν τω μεταξύ, μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι ΚΑΘΕ χρόνο τραυματίζονται θανάσιμα άλογα σε αυτοσχέδιες «ιπποδρομίες» στη Λέσβο. Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών να αποστασιοποιηθεί και να μην συμμετέχει πλέον σε αυτούς τους τραγικούς "αγώνες", από σεβασμό και αγάπη προς τα άλογά τους. Στον αντίποδα, υπάρχει μια τραγική μειοψηφία οι οποίοι για να κάνουν τη φιγούρα τους και να αναδειχθούν «πρωταθλητές» της κακιάς ώρας σε αυτούς τους «αγώνες» της συμφοράς, επιμένει να συνεχίζει, αφήνοντάς κάθε χρόνο 1, 2, 3… ένας-Θεός-ξέρει-πόσα άλογα διαλυμένα, σακατεμένα, νεκρά! Προς αυτούς τους τελευταίους, το μήνυμά μας είναι σαφές: δεν θα μείνετε πλέον ατιμώρητοι!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey