Τα καλοκαίρι στα Τσαμάκια, ήρθε εδώ και έναν μήνα και για πρώτη φορά χωρίς προβλήματα και τις γνωστές παλινωδίες του παρελθόντος

Η πλαζ ανοιχτή, νωρίτερα από ποτέ! Ιγνάτης Τσικνής

Η πλαζ ανοιχτή, νωρίτερα από ποτέ!

24/05/2018 - 13:41 Ενημερώθηκε 24/05/2018 - 13:53

Αθόρυβα αλλά πιο ουσιαστικά από ποτέ κατά πως φαίνεται, η ΑΔΕΛ κατάφερε μέσα στο χειμώνα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε η πολύπαθη πλαζ στα «Τσαμάκια», να ανοίξει φέτος πιο γρήγορα από ποτέ και να λειτουργεί, πριν καν μπει ο Ιούνης με εγκατεστημένο (ήδη) επιχειρηματία. Βάζοντας τέλος στις… κλασικές παλινωδίες που χαρακτήριζαν το «άνοιγμα» της θερινής σεζόν στην πλαζ, είτε με ευθύνη της ΑΔΕΛ, είτε με ευθύνη των επιχειρηματιών που εξέφραζαν δυσαρέσκεια για το καθεστώς της εκμίσθωσης στη μοναδική οργανωμένη παραλία της Μυτιλήνης.

Το αναψυκτήριο που λειτουργεί κανονικά από τον Μάη

Το «Ε» επισκέφτηκε την πλαζ που άνοιξε της πύλες της από την 1η του Μάη, είδε τις εγκαταστάσεις που λειτουργούν υποδειγματικά και το επιτυχημένο αποτέλεσμα των παρεμβάσεων καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών και διαπίστωσε πως φέτος, το καλοκαίρι στα Τσαμάκια ήρθε πιο ομαλά από ποτέ. «Συνήθως στρέφονται τα φώτα προς εμάς όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά στα Τσαμάκια. Φέτος είναι επιτυχία το ότι κανείς δεν πήρε είδηση ότι η πλαζ λειτουργεί από τις αρχές Μάη, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό από μόνο του, νομίζω ότι δείχνει ότι έγινε κάτι καλό και επιβραβεύει τους κόπους μας τα τελευταία χρόνια για την πλαζ», δήλωσε στο «Ε» η πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ταξιαρχούλα Πνακά.

 

Άποψη της σημερινής όψης της πλαζ

Η πλαζ άνοιξε από την Πρωτομαγιά, βιώνοντας φέτος την ευτυχή συγκυρία για τους λουόμενους, να έχουν ολοκληρωθεί από τον Απρίλη, όλες οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών των εγκαταστάσεών της, αλλά και η διαμόρφωση του αναψυκτηρίου που δημοπρατήθηκε μέσα στο χειμώνα. Ο νέος επιχειρηματίας, που κέρδισε τον διαγωνισμό και με 15.000 ευρώ μίσθωμα, υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 έτους, προετοίμασε μαζί με την ΑΔΕΛ τα πάντα προκειμένου να ανοίξει εγκαίρως (σ.σ. πέρυσι η πλαζ με υπερπροσπάθεια άνοιξε στις 15 Ιούνη) και το μόνο που απομένει είναι η εγκατάσταση των θαλάσσιων παιχνιδιών για τα παιδιά, αλλά και η ολοκλήρωση του παιδότοπου. Για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που από πέρυσι κέρδισαν τις εντυπώσεις, όταν ο σημερινός επιχειρηματίας, είχε μπει στην πλαζ για να «σώσει» τη χρονιά από την διοικητική αποβολή των δύο προηγούμενων επιχειρηματιών και από το γεγονός ότι ο νέος διαγωνισμός που έγινε απέβη άγονος.   

Οι υποδομές λειτουργούν κανονικά και ο χώρος έχει καθαριστεί πλήρως

Ας σημειωθεί εδώ, ότι από φέτος, επιστρέφει το αντίτιμο «εισόδου» στην πλαζ, που ανέρχεται στο 1 ευρώ για τους λουόμενους και απομένει να εγκατασταθεί μέσα στον Ιούνη ο ναυαγοσώστης, έτσι όπως προβλέπεται για την πλαζ που φέρει το σύμβολο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας».

Βγαίνει σε διαγωνισμό και το «Καραπαναγιώτη»

«Η δουλειά του χειμώνα, φάνηκε από νωρίς το καλοκαίρι. Ήμασταν για πρώτη φορά σε θέση να ελέγξουμε απόλυτα τις εξελίξεις για τη νέα σεζόν και δουλεύοντας μεθοδικά από τη στιγμή που αναδείχθηκε ο νέος ιδιώτης που θα εκμεταλλεύεται στο εξής την πλαζ, καταφέραμε να ανοίξουμε και έγκαιρα και χωρίς ελλείψεις», δήλωσε η πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ταξιαρχούλα Πνακά. Η οποία επί τη ευκαιρία αποκάλυψε, πως η ΑΔΕΛ κατάφερε (επιτέλους) να ξεμπερδέψει τις διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί, άλλο ένα από τα μίσθια που θεωρούνται «φιλέτα» για την πόλη της Μυτιλήνης. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αναψυκτήριο στο πάρκο «Καραπαναγιώτη», το οποίο αναμένεται να βγει σε διαγωνισμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το εν λόγω μίσθωμα, ξεκινά από τις 600 ευρώ το μήνα και αφορά σε εκμετάλλευση με συνολικό εμβαδόν τα 120 τ.μ. Εκ των οποίων 60 τ.μ. προβλέπονται για στεγασμένη, ξύλινη κατασκευή. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο αναψυκτήριο, είχε πρόβλημα με την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, μια και δεν πληρούνταν προδιαγραφές προκειμένου να δώσει η Διεύθυνση Δασών το «πράσινο» φως. Αυτό το θέμα λοιπόν, σύμφωνα με την κ. Πνακά, ξεπεράστηκε και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επενδύσουν στο εν λόγω μίσθωμα. Εξάλλου προβλέπεται για τους πρώτους μήνες, ένα συμβολικό αντίτιμο, προκειμένου έτσι να «σταθμιστεί» το κόστος της διαμόρφωσης του αναψυκτηρίου, εκ μέρους του επιχειρηματία που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό. 

 

Ένα από τα γραφεία της ΑΔΕΛ, που κάθε χρόνο καταστρέφεται από… βάνδαλους, λειτουργεί κι αυτό κανονικά. Εξάλλου από φέτος επέστρεψε και το αντίτιμο εισόδου, που είναι στο 1 ευρώ για τους λουόμενους

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey