FOLLOW US

Κοινωνία

  • Άνθρωποι της επικαιρότητας, άνθρωποι που ασκούν εξουσία και που τους κάνουμε κριτική, μιλούν για το «Ε» και τα γενέθλιά του
Για τα 15 χρόνια του «Εμπρός»

15 χρόνια ζωής στον  τοπικό Τύπο, είναι μία ιστορία. Και το «Ε» αναμφίβολα έχει συμβάλλει και στο να καταγραφεί ολόπλευρα η πολιτική και κοινωνική ζωή της Λέσβου με τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα και οπτική, αλλά και να γράψει την δική του ιστορία στον έντυπο περιφερειακό Τύπο. Στη σημερινή ημέρα «γενεθλίων» του, όμως έχει μεγαλύτερη αξία να μιλήσουν για αυτήν τη διαδρομή -η οποία στις δύσκολες ημέρες που διανύει συνολικά ο Τύπος δεν είναι απλή υπόθεση- πρόσωπα που έμμεσα αποτέλεσαν και αποτελούν κομμάτι της εφημερίδας. Πρόσωπα που αποτελούν αντικείμενο θετικής και αρνητικής κριτικής και έχει αξία και για εμάς, αλλά πιστεύουμε και για εσάς, τους αναγνώστες μας, αξία να διαβάσετε την άποψή τους. 

Μερικοί εξ αυτών λοιπόν είναι οι βουλευτές Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιώργος Πάλλης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και όχι μόνο. Αλλά και ο επί σειρά ετών βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης, ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, ο συντοπίτης μας καταξιωμένος δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης αλλά και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της επικαιρότητας του σήμερα. Όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Β. Αιγαίου) Παναγιώτης Μπαρούτης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Αναστασία Αντωνέλλη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος.

Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου της ΝΔ

«Σε μια εποχή που η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση είναι αναγκαία όσο ποτέ, η δημοσιογραφία καλείται να υπηρετήσει τον δημόσιο λόγο με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 15 χρόνων λειτουργίας της Εφημερίδας Εμπρός εύχομαι το επιτελείο της να συνεχίσει να συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική δημοσιογραφία, υπηρετώντας τις πιο πάνω αρχές».

Γιώργος Πάλλης, βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα 15 χρόνια της νέας, καθημερινής, περιόδου, μιας ιστορικής για τη Λέσβο εφημερίδας, δεν μπορούν παρά να υπενθυμίζουν σε όλους και σε όλες μας - και όχι μόνο στους ιδιοκτήτες της - τον σημαντικό, διαχρονικά, ρόλο που ο τοπικός τύπος παίζει στο νησί μας. Με σεβασμό σε αυτήν ακριβώς την αποστολή, την οποία είμαι σίγουρος πώς όλοι, τόσο οι συντάκτες και οι ιδιοκτήτες της, αλλά κυρίως οι αναγνώστες σας την αντιλαμβάνονται, σας εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες»!

 

Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων ζωής της εφημερίδας Εμπρός, εύχομαι να συνεχίσει την πορεία της με πνεύμα ανεξαρτησίας, αντικειμενικότητας και κριτικής ματιάς. Σε μια εποχή μετάβασης, αμφιβολίας, ακόμη και σύγχυσης, φωνές όπως της εφημερίδας Εμπρός συμβάλλουν στον δημόσιο διάλογο και συντελούν στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε η πραγματικότητα που βιώνουμε να γίνεται ευκολότερα κατανοητή. Σας εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχιση της πορείας σας».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου

«Το ημερήσιο «Εμπρός» όλα αυτά τα χρόνια της κυκλοφορίας του μαζί με τα ένθετα περιοδικά, τις ειδικές εκδόσεις και τα πολλά αφιερώματα, αποτελούν για το αναγνωστικό κοινό της Λέσβου και όχι μόνο μια πολυδιάστατη, έγκυρη και ποιοτική πηγή ενημέρωσης  και γνώσης. Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι του «Εμπρός», δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης κρατώντας πάντοτε ψηλά τη σημαία της δεοντολογίας και της ποιότητας. Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους της εφημερίδας  να έχουν υγεία και δύναμη και να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση το δημοσιογραφικό τους καθήκον και τη σημαντική τους προσφορά στη Λεσβιακή κοινωνία!».

Νίκος Σηφουνάκης, τέως υπουργός και βουλευτής Λέσβου

«Η Λέσβος έχει μεγάλη παράδοση και πρωτοπόρησε στην ενημέρωση μέσω του ημερήσιου τύπου στον αιώνα που πέρασε. Είχα την τύχη να γνωρίσω πως εκδιδόταν οι εφημερίδες στην Λέσβο στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 με τον Γουτεμβέργιο τρόπο. Το Εμπρός τώρα τελειοποίησε τον σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο σύνταξης μιας εφημερίδας. Ήταν κάτι το νέο το ελπιδοφόρο. Πρόσθεσε στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών του νόμου με δημοκρατικό πρόσημο. Εύχομαι να έχει πάντα την ίδια πορεία προσφέροντας στη ενημέρωση στην ελευθερία του λόγου προς το συμφέρον των πολιτών του ακριτικού μας νόμου που δοκιμάζεται πολλαπλώς».

Σταύρος Ψαρρόπουλος, πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου

«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την καθιέρωση της καθημερινής έκδοσης  της εφημερίδας «Εμπρός». Όχι απλώς κρατά σταθερά και αμείωτα την παρουσία της στον Τύπο σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους οικονομικά, αλλά η προσφορά της είναι πολύπλευρη, κατέχοντας σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, συνδράμοντας από το δικό της μετερίζι στους εκάστοτε αγώνες του λεσβιακού λαού. Εύχομαι από καρδιάς, η εφημερίδα «Εμπρός» να μακροημερεύσει, τα 15 χρόνια της να γίνουν 100 και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει απλόχερα ενημέρωση, καταγράφοντας όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα εντός και εκτός Νομού Λέσβου. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.».

 

Δημήτρης Βουνάτσος, τέως δήμαρχος Λέσβου

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα 15 χρόνια και τα 5.000 φύλλα που συμπληρώνει σήμερα το «Εμπρός», μέσα στις δυσκολότατες συνθήκες που επικρατούν για τον επαρχιακό Τύπο και ιδιαίτερα αυτόν της παραμεθορίου, των νησιών μας. Προσωπικά στον επί 33 χρόνια μαχόμενο δημόσιο βίο μου, με τις τρεις αιρετές ιδιότητες τις οποίες μου ανέθεσε ο λαός της Λέσβου, δέχθηκα και την θετική και την αρνητική κριτική όπως ορίζει η Δημοκρατία και η ελευθεροτυπία. Όμως οφείλω να αναγνωρίσω ότι το «Εμπρός», ακόμα κι αν διαφωνούσαμε, πάντοτε φιλοξενούσε τις απαντήσεις μου, υπηρετώντας την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης γνώμης. Εύχομαι λοιπόν στους εκδότες, στον διευθυντή, στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους, διαχρονική μακροημέρευση ες αεί, με γνώμονα πάντα την ελευθεροτυπία και την αναζήτηση της ακρίβειας, που χαρακτηρίζει εξάλλου και την σοβαρότητα της εφημερίδας».

 

Σταμάτης Μαλέλης, δημοσιογράφος

«Να τα εκατοστίσει η εφημερίδα «Εμπρός» τα χρόνια της. Κάθε φορά που έχει γενέθλια μία εφημερίδα εξάλλου, είναι μία νίκη της Δημοκρατίας. Το «Ε» έχει προσφέρει πανθομολογούμενα στον περιφερειακό Τύπο τα μέγιστα, με την έγκυρη ενημέρωσή του από την μάχιμη δημοσιογραφική του ομάδα και την σοβαρότητα που χαρακτηρίζει τα ρεπορτάζ του. Κάθε καλό σε όλους τους ανθρώπους της εφημερίδας και για το μέλλον».

 

Αναστασία Αντωνέλλη, αντιδήμαρχος Λέσβου

«Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια; Θα ευχηθώ λοιπόν ότι θα ευχόμουν σε μια έφηβη δεκαπεντάχρονη: Χρόνια πολλά, καλή πρόοδο και καλά μυαλά!

Πέρα όμως από τις ευχές, θέλω να πω και ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι επένδυσαν, δούλεψαν, δουλεύουν ή συνεργάζονται με την εφημερίδα σας, για πάμπολλους λόγους, με σημαντικότερο όμως τον εξής έναν: την συνεισφορά σας στην πολυφωνία της ενημέρωσης, στοιχείο απαραίτητο στην λειτουργία της Δημοκρατίας.  Να είστε καλά, μακάρι να έχετε χρόνια ακόμα έκδοσης πολλά, μιας και η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη από κάθε άποψη και ειδικά στην υπηρέτηση της αλήθειας. Εύχομαι να τα καταφέρετε, θα είναι καλό για τον τόπο μας»!

 

Βαγγέλης Μυρσινιάς, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου

«Το «Εμπρός» είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητά μας και αποτελεί μία προσπάθεια που άντεξε στο χρόνο και φέρει πια βαριά υπογραφή στον Τύπο. Με έγκυρη και ολόπλευρη ενημέρωση, καταγράφει την επικαιρότητα με τέτοιο τρόπο που ικανοποιεί και αναγνωρίζεται εξάλλου από τους αναγνώστες του. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους τους ανθρώπους της εφημερίδας να είναι μπροστά τους!».

Παναγιώτης Μπαρούτης, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου

 

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουν περάσει 15 χρόνια από το πρώτο ημερήσιο φύλλο του «Εμπρός» και αυτό δείχνει ίσως πολλά, για τον τρόπο που έχει καταφέρει η εφημερίδα αυτή να βρίσκεται στη ζωή των πολιτών της Λέσβου. Με υπογραφή και ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη των ιδιαίτερων ζητημάτων του νησιού, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο νομό και εύχομαι η διαδρομή αυτή να έχει συνέχεια για πολλές δεκαετίες ακόμα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της».

 

14 Απριλίου 2003 - 14 Απριλίου 2018:

15 χρόνια καθημερινά... «Εμπρός»!

 

Συμπληρώνονται σήμερα 14 Απριλίου 2018 δεκαπέντε χρόνια από την έκδοση του καθημερινού «Εμπρός», μια καθημερινή διαδρομή με τα «καλά» και τα «κακά» της, με τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφύλαξε η ζωή και οι καταστάσεις που βιώσαμε αυτά τα χρόνια στον τόπο μας και στη χώρα μας. Από την πρώτη μέρα, όταν ξεκινούσαμε αυτήν την «περιπέτεια» για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας είχαμε δεσμευτεί στους αναγνώστες μας ότι το «Ε» θα είναι μια πλουραλιστική εφημερίδα που θα παρέχει έγκυρη ενημέρωση, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, βήμα διαλόγου σε όσους έχουν γνώμη για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Έχοντας προτάξει την εγκυρότητα, με άποψη για τα πράγματα και κριτική σε όσους ασκούν και διαχειρίζονται εξουσία, το «Ε» έχει καταγραφεί στην κοινή γνώμη ως μια μαχητική εφημερίδα που αναδεικνύει τις επιτυχίες του τόπου μας και των ανθρώπων του, αλλά συγχρόνως σχολιάζει και τα «κακώς κείμενα» που τον ταλανίζουν και τον κρατούν σε στασιμότητα. Από τον Απρίλιο του 2003, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα και στον τόπο μας έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Στα 15 χρόνια αυτής της διαδρομής έχουν συμβεί πολλά, με πρόσωπα να έρχονται και να παρέρχονται, αφήνοντας το στίγμα τους, το οποίο εν πολλοίς καταγράφηκε και μέσα από τις σελίδες του «Ε», αφού εκ των πραγμάτων έχει και έναν τέτοιο ρόλο και μια τέτοια αποστολή. Η πορεία αυτή και για το «Ε» δεν ήταν ανέφελη, όπως και για τα νησιά και τους κατοίκους τους, αλλά το γεγονός ότι έχει καταγραφεί ως η έγκυρη εφημερίδα της Λέσβου, που αποτελεί και παράθυρο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τον υπόλοιπο κόσμο και λόγω του προσφυγικού, είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας των στελεχών της εφημερίδας που δεν περνά απαρατήρητη. Αυτήν την πορεία δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, προβάλλοντας τα θετικά παραδείγματα του τόπου μας και των ανθρώπων του και σχολιάζοντας τα «στραβά και τα ανάποδα», στοχεύοντας να διορθωθούν! Στο... ταξίδι αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε «συνταξιδιώτες» τους φίλους και τους συνεργάτες μας και φυσικά τους αναγνώστες μας, χωρίς τους οποίους δεν έχει νόημα η συλλογική προσπάθεια για την έκδοση της εφημερίδας μας!

«Ε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 16:26
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top