Διοργάνωση Διαδικτυακών Εκδηλώσεων για το ERMIS-F από τη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου

Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες

03/11/2020 - 15:09

Με την ολοκλήρωση της Πράξης ERMIS-F του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Κύπρου 2014-2020, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου 2 διαδικτυακές εκδηλώσεις, μια διαδικτυακή παρουσίαση και συζήτηση στις 23/10/2020, για τους τρόπους με τους οποίους η δημόσια διαδικτυακή Υπηρεσία ERMIS-F μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επαγγελματιών και Φορέων κατά τη διαχείριση και πρόβλεψη πλημμυρικών φαινομένων, και μια διαδικτυακή έκθεση με θέμα: «Το ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ της πλημμύρας μέσα από το βλέμμα του ERMIS-F», στις 30/10/2020, με ταυτόχρονη διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση από τα Μέλη της Ομάδας Έργου.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων

Ο σκοπός των 2 εκδηλώσεων, που προβλήθηκαν ταυτόχρονα στις 3 πιλοτικές περιοχές σε Ελλάδα (Λέσβος, Κρήτη) και Κύπρο, ήταν η ανάδειξη και προβολή της δημόσιας διαδικτυακής Υπηρεσίας ERMIS-F, που μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο πολιτών, επαγγελματιών και Φορέων κατά τη διαχείριση και πρόβλεψη των πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά την πρώτη κεντρική εκδήλωση, στις 23/10, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο στόχο της Πρότυπης Ολοκληρωμένης Δημόσιας Υποστηριζόμενης Υπηρεσίας, την αξιοποίηση της υπηρεσίας για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τη βιωσιμότητά της προς όφελος όλων, φορέων, επαγγελματιών και πολιτών.

Στη δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση, στις 30/10, πραγματοποιήθηκε μία περιήγηση στο ΧΘΕΣ, κοιτώντας το ΣΗΜΕΡΑ και προβλέποντας με επιστημονικά κριτήρια το ΑΥΡΙΟ, για να γίνει αντιληπτή η πολύπλευρη διάσταση των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα ο κίνδυνος της πλημμύρας. Μέσα από αυτή την έκθεση, που είναι προσβάσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ermis-f.eu/chthes-simera-avrio-2, κάθε ενεργός πολίτης μπορεί να αντιληφθεί διαχρονικά το ρόλο της ανθρώπινης δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, να δει σύγχρονες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο ERMIS-F και να παρακολουθήσει διάφορα ευοίωνα και δυσοίωνα σενάρια για το μέλλον.

Οι δράσεις

Η Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων ERMIS-F έχει υλοποιήσει πάνω από 42 δράσεις, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας 1.047 άτομα σε Λέσβο, Κρήτη και Κύπρο για τους τρόπους αξιοποίησης των εφαρμογών ERMIS-F, οι οποίες απευθύνονται σε τεχνικές υπηρεσίες, φορείς αρμόδιους για θέματα πλημμυρικού κινδύνου, επαγγελματίες, εκπαιδευτική κοινότητα και γενικό κοινό.

Το ERMIS-F υλοποιείται από το Ινστιτούτο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης, τη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το Δήμο Χανίων και το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντος. Η Πράξη ERMIS-F χρηματοδοτείται από το  Πρόγραμμα Interreg V-A (2014-2020), Διασυνοριακή Συνεργασίας Ελλάδας Κύπρου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey