Αντωνέλλη προς Φαρμακευτικό Σύλλογο που επιδιώκει λουκέτο στο Κοινωνικό Φαρμακείο:

Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και αντιδήμαρχος Λέσβου δεν άφησε ούτε μέρα να περάσει και απάντησε στις αιχμές του Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου , υποστηρίζοντας ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη της φαρμακευτικής περίθαλψης.    Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και αντιδήμαρχος Λέσβου δεν άφησε ούτε μέρα να περάσει και απάντησε στις αιχμές του Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου , υποστηρίζοντας ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη της φαρμακευτικής περίθαλψης.  

«Δεν μας στηρίξατε διαχρονικά»!

18/10/2017 - 15:41

«Μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις» είπε ο Ιησούς στον Πέτρο, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη. Χωρίς να πει αυτή τη φράση, η Αναστασία Αντωνέλλη, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης «σφάζει», όχι ακριβώς με το «γάντι», τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου (ΦΣΛ) που αντιτίθεται στη συνέχιση λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου. Συγκεκριμένα τον στηλιτεύει καυστικά για «τη μη ύπαρξη στήριξης και βοήθειας εκ μέρους του διαχρονικά». Ο μεν ΦΣΛ υπονοεί ότι χάνει χρήματα και ότι δεν τηρούνται στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι προδιαγραφές με άδεια λειτουργίας όπως στα συμβατικά φαρμακεία, η δε Αν. Αντωνέλλη υπονοεί αδιαφορία, ενώ εκατοντάδες πολίτες συρρέουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

«Για άλλη μια φορά ευχαριστώ από καρδιάς την διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου για την μη ύπαρξη στήριξης και βοήθειας εκ μέρους του, διαχρονικά, σε όλες τις δομές μας που στόχο έχουν την ανακούφιση από την φτώχεια των απόρων Δημοτών μας. Με την άρνηση τους αυτή μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι, μιας και πρέπει μόνοι μας να βρούμε τρόπους ενίσχυσης των δομών μας αυτών. Και όπως όλοι ξέρουν, βρίσκουμε: ευτυχώς η αλληλεγγύη κατοικεί στις καρδιές και στις τσέπες, του μεγαλύτερου ποσοστού των ανθρώπων του τόπου μας» τόνισε χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Φυσικά ως πολίτης αυτής της Χώρας, για άλλη μια φορά συνειδητοποιώ γιατί στην Ελλάδα της κρίσης συνεχίζει να απαξιώνεται ο συνδικαλισμός, ενώ θα μπορούσε να είναι ελπίδα. Ίσως ακόμα δεν έχουν κατανοήσει κάποιοι ότι δεν είναι δυνατόν τα όποια «συντεχνιακά» προβλήματα και συμφέροντα να είναι υπεράνω της ανάγκης και των συμφερόντων της ίδιας της κοινωνίας μας».

Η δήλωση Βαλτά

Ειδικότερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, ο πρόεδρος, Απόστολος Βαλτάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στο Δήμο Λέσβου εξακολουθεί και λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο ζει και βασιλεύει χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς αντικείμενο ύπαρξης. Κάναμε τα στραβά μάτια, όμως πλέον δεν πάει άλλο.» Η κ. Αντωνέλλη εξηγεί ότι ο Οργανισμός που προεδρεύει είχε το δικαίωμα εκ του ΦΕΚ για τη σύσταση Κοινωνικού Φαρμακείου: «Το 2012, η λειτουργία και στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως φαρμακοποιούς και κοινωνικό λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου μας εξασφαλίστηκε με την υπαγωγή και χρηματοδότηση του από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.  Με την λήξη του Προγράμματος αυτού, έχοντας περί τους 500 ωφελουμένους, ο Οργανισμός, αντιλαμβανόμενος την συνεχιζόμενη ανάγκη διεκδίκησε και είναι δικαιούχος από τον Μάρτιο του 2017 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λέσβου προϋπολογισμό 243.360,00 ευρώ, για τρία έτη 2017-2020.»

Θυμίζει ότι με βάση την πράξη ένταξης στο Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα: «επιδιώκεται η παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, σε άτομα που διαμένουν στο Δήμο Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας. τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κλπ.)».

Ανησυχία πολιτών

Στους πολίτες που ανησύχησαν για το εάν θα κλείσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, «γιατί το απαιτεί η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου», απαντά: «Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου θα κλείσει ΜΟΝΟΝ εάν υπάρξει εντολή από τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο του οποίου ή όποιο άλλο, θα αναλάβει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα χρηματικά κονδύλια που έχουμε εκταμιεύσει από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, θα εξασφαλίσει την συνέχιση της εργασίας σε όσους εκ του Προγράμματος έχουν προσληφθεί και θα καλύψει το 25% της συμμετοχής που καλούνται να πληρώσουν κάποιες κατηγορίες ανασφαλίστων. Εμείς και ΕΝΑΣ Δημότης μας να έχει ανάγκη την δομή μας αυτήν, θα συνεχίσουμε να την λειτουργούμε και γιατί την έχουν ανάγκη πολλοί, αλλά και γιατί το Κοινωνικό μας Φαρμακείο συνδράμει κατά καιρούς με φάρμακα σε άλλες δομές που έχουν ανάγκη: στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Κέντρα Υγείας, Γηροκομεία κ.λ.π. κ.λ.π.»

Και καταλήγει: «Εμείς, ως Αυτοδιοίκηση έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε την ανάγκη και το συμφέρον της κοινωνίας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με το Κοινωνικό μας Φαρμακείο, όσο αυτό εξαρτάται από εμάς.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey