Συμμετέχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ

Απεργία στις 26 Νοεμβρίου και για την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

23/11/2020 - 19:35

Απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 26ης Νοεμβρίου έλαβε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Τη συμμετοχή στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 26 Νοεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η οποία μέσω ανακοίνωσης απευθύνει έκκληση προς τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού «να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία, μέσα σε ένα σύστημα υγείας απογυμνωμένο από ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, που συνωστίζονται σε χώρους δουλειάς χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα και μέσα προφύλαξης. Ενώνουμε την φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου. Ενώνουμε την φωνή μας γενικά με όσους αγωνιούν για το μεροκάματο, βιώνουν την απειλή της ανεργίας και είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημά τους. Αποκρούουμε τις φωνές που στοχοποιούν τις αγροτικές εργασίες για την εξάπλωση του ιού και δηλώνουμε ότι το οργανωμένο λαϊκό και αγροτικό κίνημα, είναι αυτό που τηρεί τα μέτρα προστασίας , σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στο ΕΣΥ, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και αλλού».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου έχει στόχο την ικανοποίηση των εξής αιτημάτων: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη της Ομοσπονδίας απαιτούν «να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν».

Εκτός από τα αιτήματα που αφορούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Ομοσπονδία ζητά μέσω της ανακοίνωσης «αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς. Όταν την ίδια ώρα δίνονται εκατομμύρια ευρώ σε βιομήχανους, μεγαλοεμπόρους, κλινικάρχες, καναλάρχες».

 Η ανακοίνωση ακολουθεί με το αίτημα για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε ποσοστό 100% σε αγρότες και κτηνοτρόφους, των οποίων η παραγωγή έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές ή νόσους και ειδικά τώρα, εν μέσω πανδημίας.

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωσή τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τάξεως του 50% στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
  • Απαλλαγή των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τις ασφαλιστικές εισφορές προς στον ΕΦΚΑ, αλλά και αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών, καθώς και κατάργηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
  • Καταβολή άτοκων δανείων σε αγρότες και κτηνοτρόφους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει με τα μέλη της να ζητούν να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey