×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Δεκάδες δέντρα παρασύρθηκαν από τους ανέμους

Στο μάτι του νοτιά η Λέσβος

01/02/2015 - 20:19

Στο έλεος των νοτίων ανέμων βρίσκεται η Λέσβος από χθες το βράδυ. Από σήμερα το πρωί συνεργεία του Δήμου Λέσβου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα από αρκετά σημεία της πόλης και προληπτικά κόβουν κλαδιά.

Στο έλεος των νοτίων ανέμων βρίσκεται η Λέσβος από χθες το βράδυ. Από σήμερα το πρωί συνεργεία του Δήμου Λέσβου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα από αρκετά σημεία της πόλης και προληπτικά κόβουν κλαδιά.

Οι περιοχές που σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων είναι ο δρόμος προς το Αεροδρόμιο, η Βαρειά, το Πάρκο Αγίας Ειρήνης, το πάρκινγκ στο εμπορικό λιμάνι, οι Καμάρες και το 7οΔημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Στο τελευταίο ξεριζώθηκαν δύο κυπαρίσσια που βρίσκονταν εντός του προαυλίου και για τα οποία ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων είχε έρθει τις προηγούμενες ημέρες σε συνεννόηση προκειμένου να κοπούν. «Ευτυχώς που έγινε Κυριακή δεν ήταν το σχολείο ανοιχτό» είπε στο «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Ειρήνη Λάσκαρη.

Νωρίτερα στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας κολόνα της ΔΕΗ έσπασε, όταν δέντρο που ξεριζώθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους έπεσε επάνω της. Ζημιές προκάλεσε η πτώση δέντρου στην ίδια περιοχή και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο παρκινγκ του εμπορικού λιμανιού δέντρο έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ και η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά στο δρόμο μπροστά από το παρκινγκ. Ζημιές σημειώθηκαν και σε σκάφη που βρίσκονται στο Λιμάνι Μυτιλήνης.

Ζημιές από τη θαλασσοταραχή έχουν αναφερθεί και στη Σκάλα Ερεσού.

Εν τω μεταξύ αποκλεισμένη παραμένει η Λέσβος ακτοπλοϊκώς από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι λιμενική αρχή εξέδωσαν απαγορευτικό απόπλου. Ακόμα οι προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χίο ματαιώθηκαν.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτική Προστασίας του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας τόνισε μιλώντας στο «Ε»: «Τα συνεργεία του Δήμου και η πυροσβεστική απομακρύνουν τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε πολλά σημεία της πόλης. Η σφοδρότητα των ανέμων είναι πρωτοφανής για το νησί και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό. Συνιστούμε στους συνδημότες μας να είναι πολλοί προσεκτικοί και να ασφαλίσουν αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παρασυρθεί από τον άνεμο και βρίσκεται στο μπαλκόνι ή την ταράτσα τους». 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey