Καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου

O αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στη Μυτιλήνη

25/10/2013 - 15:59

Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλη τη Γη θέλει η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Μπράτης.

Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλη τη Γη θέλει η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Μπράτης. Ωστόσο, όταν τον ρωτήσαμε αν αρκούν οι 24ωρες απεργίες που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ για να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας, είπε πως η απεργία δεν είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτουν οι εργαζόμενοι για να αγωνιστούν, σημειώνοντας πως κάθε ομοσπονδία εργαζομένων έχει διαφορετικό αγωνιστικό πλαίσιο και τέλος αναφέροντας πως αν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τότε και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα οδηγηθούν σε πιο μαχητικές μορφές αγώνα.

Ο κ. Μπράτης αναγνώρισε πως για να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας, απαιτούνται μεγαλύτεροι αγώνες από αυτούς που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα.

Αναφερόμενος στο κλίμα που αντιμετώπισε στους εργασιακούς χώρους που επισκέφθηκε, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι έντονα επικριτικοί με τους συνδικαλιστές επειδή οι τελευταίοι αδυνατούν να λύσουν τα προβλήματα με τον τρόπο που το έκαναν στο παρελθόν. Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε πως οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν αρκεί μια απλή διαπραγμάτευση για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

Ο κ. Μπράτης έκανε λόγο για ξήλωμα των κατακτήσεων των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα την τελευταία τετραετία και για 14.000 απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο τομέα το 2013 και το 2014. Ακόμη είπε πως οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα γίνονται για καθαρά τιμωρητικούς λόγους, καθώς δεν πρόκειται να έχουν θετική επίπτωση στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζομένους του Δημοσίου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου.

Επισκέψεις σε σχολεία, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και άλλες υπηρεσίες περιελάμβανε το πρόγραμμα της χθεσινής επίσκεψης του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη, στη Μυτιλήνη. Το απόγευμα ο κ. Μπράτης επρόκειτο να πάρει μέρος στη σύσκεψη σωματείων που είχε προγραμματισθεί από το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Χρυφάσης, αναφέρθηκε σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που οδήγησαν τους εργαζομένους σε ήττα και σε μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι αιχμές του - αν και έμμεσες - είχαν στόχο την ηγεσία τής ΑΔΕΔΥ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey