Τουρίστες και πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Το πρώτο καλωσόρισμα…

10/05/2013 - 14:58

Το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» έφτασε χτες στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι πρώτοι επιβαίνοντες αρχίζουν να αποβιβάζονται στο σημείο που αποτελεί πύλη εισόδου Σένγκεν, στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, εκεί δίπλα στο Τελωνείο.

Σιγά-σιγά αρχίζουν να κατεβαίνουν 1.200 Άγγλοι τουρίστες, όλοι με τα καπελάκια τους, τα σανδαλάκια τους και το αντηλιακό τους. Δεν λείπουν φυσικά και οι φωτογραφικές τους μηχανές...

Κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο λιμάνι και φωτογραφίζουν ό,τι δουν. Και ξαφνικά βλέπουν με έκπληξη ταυτόχρονα 35 άτομα να κάθονται στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού. Άλλοι από την Συρία, άλλοι από το Αφγανιστάν, άλλοι από την Σομαλία. Άλλοι κάθονται κάτω, άλλοι είναι ξαπλωμένοι μέσα σε υπνόσακους, άλλοι πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα κάγκελα. Σκηνικό καταυλισμού σε χώρα του τρίτου κόσμου.


Οι 35 που υποδέχτηκαν χθες τους 1.200 του κρουαζιερόπλοιου «Thomson Spirit», ήρθαν αρχές της εβδομάδας και περιμένουν την Αστυνομία… να έρθει να τους συλλάβει. Προχτές έφυγαν δύο οικογένειες, μία γυναίκα με τα δυο της παιδιά και τέσσερα αδέρφια.


Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει άλλο κρουαζιερόπλοιο, ίσως να φέρνει Γάλλους, Γερμανούς, Αμερικανούς. Βέβαια όποιοι και να ‘ναι, από όπου και να έρθουν, η αντίληψη που θα σχηματίσουν κατά την αποβίβασή τους στο πλοίο, δεν θα ‘ναι και η καλύτερη.

 

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν βαρεθεί να λένε τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά. Εικόνες τριτοκοσμικές στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που αποτυπώνονται στα μάτια των δυτικών και μεταφέρονται σε όλη την Ευρώπη και πιο πέρα…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey