Ζητούν συνάντηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό και προσφεύγουν στο ευρωκοινοβούλιο

Παραβιάζεται η νησιωτικότητα

06/02/2013 - 14:59

Σημαντικές αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της Λήμνου πήρε η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου στην τελευταία της συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να κατατεθεί άμεσα αναφορά πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχετικά με την παραβίαση της νησιωτικότητας και να ζητηθεί η πολιτική παρέμβαση των ευρωβουλευτών των κομμάτων.

Σημαντικές αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της Λήμνου πήρε η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου στην τελευταία της συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να κατατεθεί άμεσα αναφορά πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχετικά με την παραβίαση της νησιωτικότητας και να ζητηθεί η πολιτική παρέμβαση των ευρωβουλευτών των κομμάτων.

Ακόμη, η Οργανωτική Επιτροπή θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αθήνα μέχρι το τέλος του μήνα. Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό πραγματικότητα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους Λημνιούς της Αθήνας, εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα συνδυαστεί με κινητοποίηση στο νησί και θα έχει στόχο ουσιαστικά να επιβληθούν οι συναντήσεις και να απαιτηθούν λύσεις.

Ανοικτή συνεδρίαση
Μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίασή του με τη συμμετοχή της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων, στην οποία θα προσκληθούν οι βουλευτές του Νομού, οι υπεύθυνοι των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη Λήμνο, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο διοικητής 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τέλος, συζητήθηκε να ενισχυθούν οι ενέργειες δημοσιότητας και προβολής του αγώνα της Λήμνου με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων επικοινωνίας του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πρόβλεψη που υπάρχει στο Σχέδιο «Αθηνά» περί διατήρησης της πανεπιστημιακής Σχολής της Λήμνου, που όπως τονίστηκε «είναι ένα σημαντικό κεκτημένο για το νησί, αποτέλεσμα κοινών και συντονισμένων προσπαθειών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας».

Σχετικά με την πλήρωση των κενών τού ΕΠΑΛ Μούδρου από καθηγητές, αναφέρθηκε η έστω καθυστερημένη και μερική ανταπόκριση για τη στελέχωσή του και τονίστηκαν οι πολιτικές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη απουσία καθηγητών.

Για το θέμα της συγχώνευσης του Νοσοκομείου, τα μέλη της Επιτροπής δήλωναν οργισμένα από τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας ότι η συγχώνευση προωθείται παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ενώ το ίδιο σκηνικό παρουσιάζεται και στο θέμα τής ΔΟΥ, η παράταση λειτουργίας της οποίας λήγει σύντομα.

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της ενδεχόμενης υποβάθμισης του Τελωνείου και υπογραμμίστηκε ότι οι όποιες οργανωτικές αλλαγές δε θα πρέπει να οδηγήσουν σε καμμία περίπτωση σε υποβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων του.

Για ΙΚΑ και ΚΕΠΑ
Η Οργανωτική Επιτροπή χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός πως ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από το διοικητή του ΙΚΑ για λειτουργία ΚΕΠΑ, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα.

Για το θέμα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, τονίστηκε ότι αυτές επιδεινώνονται, ενώ σχολιάστηκε πως στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα, «διαφαίνεται ότι θα χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση», και τέλος αναφέρθηκε ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ανεμογεννητριών συνεχίζουν να προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Από όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής εκτιμήθηκε ότι είναι η ώρα της εξωστρέφειας, της καταμέτρησης φίλων και υποστηρικτών και της αποτύπωσης πραγματικής υποστήριξης των πολιτικών προς τα αιτήματα του νησιού. «Ήρθε η στιγμή που πρέπει να καταδειχτεί με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό που επιζητούμε, δεν είναι η ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων και αόριστων υποσχέσεων, αλλά η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και λύσεων», τονίζει η Οργανωτική Επιτροπή των Φορέων της Λήμνου.

Τέλος, διαμηνύει ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής, καθώς «αφορά το μέλλον μας στο νησί και απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας. Γι’ αυτό δε σταματάμε. Συνεχίζουμε. Εμπλουτίζουμε τον αγώνα με νέες ιδέες. Μας άκουσαν, μας έδωσαν δίκιο, μας γέλασαν - θα μας ξανακούσουν. Μέχρι να διασφαλιστεί η παρουσία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών στο νησί. Μέχρι να αντιληφθούν τη νησιωτικότητα όχι ως δημοσιονομικό κόστος, αλλά ως πλεονέκτημα για τη χώρα. Μέχρι να καταλάβουν ότι “η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει”!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey