Υπάλληλος του ΙΚΑ Μυτιλήνης ελέγχεται για το αν εισέπραττε εισφορές που στέλνονταν με ταχυδρομικές επιταγές. Περί τις 500.000 ευρώ υπολογίζουν στελέχη τού ΙΚΑ το ύψος των εισφορών που εισπράχθηκαν μεν, αλλά δεν μπήκαν στα ταμεία τού ΙΚΑ

Καινούργιο σκάνδαλο;

10/07/2012 - 15:20

Η ύπαρξη δευτέρου μεγάλου σκανδάλου στο ΙΚΑ της Μυτιλήνης ελέγχεται από επιθεωρητές του Ιδρύματος, ένα χρόνο μετά την τραγική αποκάλυψη του πρώτου. Σκάνδαλο που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και ακόμα δεν έχει κλείσει.

Η ύπαρξη δευτέρου μεγάλου σκανδάλου στο ΙΚΑ της Μυτιλήνης ελέγχεται από επιθεωρητές του Ιδρύματος, ένα χρόνο μετά την τραγική αποκάλυψη του πρώτου. Σκάνδαλο που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και ακόμα δεν έχει κλείσει.

Αυτήν τη φορά και σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, ελέγχεται υπάλληλος του Οργανισμού στο κατάστημα της Μυτιλήνης, ο οποίος και έπειθε εργοδότες με έδρα εκτός Μυτιλήνης να του στέλνουν εισφορές με ταχυδρομικές επιταγές. Οι επιταγές αυτές εισπράττονταν από συγκεκριμένο υπάλληλο, ενώ σύμφωνα με πηγές από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία και παρακολουθεί το συνεχιζόμενο έλεγχο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στη συνέχεια εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης. Τα τελευταία την επόμενη μέρα ακυρώνονταν και τα χρήματα «ενθυλακώνονταν» από το συγκεκριμένο υπάλληλο.

Επιβεβαιωμένη μια περίπτωση
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ενός εργοδότη εκτός Μυτιλήνης, ο οποίος είχε αποστείλει εισφορές με ταχυδρομικές επιταγές ύψους 16,5 χιλιάδων ευρώ και οι οποίες εισπράχθηκαν χωρίς ποτέ να μπουν στα ταμεία του Οργανισμού. Ανάλογες τέτοιες περιπτώσεις έχουν μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου από την Αθήνα εντοπισθεί περί τις 15 με 20, ενώ κύκλοι περί τη διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα μιλούν για εξαφάνιση εισφορών που αγγίζουν έντοκα το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Ας σημειωθεί εδώ ότι η διοίκηση του τοπικού παραρτήματος του ΙΚΑ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω, αρκούμενη μόνο να σημειώσει ότι η οιαδήποτε εξέλιξη θα ανακοινωθεί από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, οι συνολικές οφειλές προς το ΙΚΑ Λέσβου φτάνουν τα 26,6 εκατ. ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey