×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Βοήθεια στους συνανθρώπους μας

Βοηθητική διδασκαλία, αλλά και Κοινωνικό Φαρμακείο, στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Λέσβου

14/04/2012 - 04:32

Με στόχο τη βοήθεια στον οικονομικά αδύναμο συνάνθρωπό μας, συνεχίζεται η λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου του Δήμου Λέσβου, συγκεντρώνοντας καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών που θέλουν να εξετασθούν. Η δράση που είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο, περιλαμβάνει τη δωρεάν περίθαλψη από ιδιώτες εθελοντές γιατρούς όσων έχουν Βιβλιάριο Απορίας.

Με στόχο τη βοήθεια στον οικονομικά αδύναμο συνάνθρωπό μας, συνεχίζεται η λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου του Δήμου Λέσβου, συγκεντρώνοντας καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών που θέλουν να εξετασθούν. Η δράση που είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο, περιλαμβάνει τη δωρεάν περίθαλψη από ιδιώτες εθελοντές γιατρούς όσων έχουν Βιβλιάριο Απορίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου τού 2011 είχαν δοθεί 194 έγγραφα που παρέπεμπαν τους άπορους ασθενείς στους εθελοντές γιατρούς. Εδώ και ένα μήνα περίπου, ξεκίνησε και το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους, ανέργους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας από εθελοντές παθολόγο και ψυχίατρο, οι οποίοι πλαισιώνονται από επίσης εθελοντές νοσηλευτή και κοινωνικό λειτουργό.
Το πρόγραμμα αυτό στο Κέντρο έχει ξεκινήσει πιλοτικά και στον ένα μήνα υλοποίησής του έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, αφού βοηθά αρκετό κόσμο, ενώ στο μέλλον και σύμφωνα με την ανταπόκριση και τις ανάγκες που θα υπάρξουν, δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλων ειδικοτήτων γιατροί. Όπως τονίζει η κ. Αντωνέλλη, στις άμεσες προτεραιότητες του Κέντρου είναι μέσα από τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας να πληρωθεί μια θέση νοσηλευτή, που θα καλύπτει τα επείγοντα περιστατικά τραυματισμών κ.λπ. τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, υπάρχουν αρκετοί που επισκέπτονται το Ιατροκοινωνικό Κέντρο ζητώντας βοήθεια, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια ενημέρωσης κατοίκων και άλλων περιοχών εκτός της Μυτιλήνης. «Έχουμε ενημερώσει τους προέδρους όλων των χωριών της Λέσβου, ώστε να ενημερώσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τούς κατοίκους για το τι γίνεται και, αν υπάρξει ανάγκη, να αρχίσουν να έρχονται. Βέβαια, η ευχή η δική μας είναι να μην υπάρχουν καθόλου ασθενείς που θα χρειάζονται βοήθεια», τονίζει στο «Ε» η κ. Αντωνέλλη.

Κι άλλες δράσεις
Παράλληλα με τις ιατρικές υπηρεσίες, στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, σε συνεργασία με το Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Help - Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο», παρέχεται βοηθητική διδασκαλία σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Επίσης λειτουργεί και Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο μετά τις υποδείξεις των γιατρών και όποτε κρίνεται επείγουσα ανάγκη, προμηθεύει δωρεάν τους ασθενείς με φάρμακα. «Ουσιαστικά το Ιατροκοινωνικό Κέντρο δουλεύει κάθε μέρα», σημειώνει η κ. Αντωνέλλη.

«Δεν υποκαθιστούμε σε καμμία περίπτωση το κράτος και τις υγειονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες. Όμως επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, όσο περισσότεροι φορείς ενεργοποιηθούν για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων ανθρώπων, τόσο το καλύτερο για την κοινωνία μας. Άλλωστε ο εθελοντισμός είναι το πρωτοκύτταρο για τέτοιες δραστηριότητες, μας είναι απαραίτητος και είναι πολύτιμη η βοήθεια όλων όσοι μας στηρίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω την παθολόγο Κολοκοτρώνη Δέσποινα και τον ψυχίατρο Κωμαΐτη Γιώργο, όπως επίσης και τους νοσηλευτές και τον κοινωνικό λειτουργό για τη μεγάλη βοήθειά τους. Ευχαριστώ ακόμα του ιδιώτες εθελοντές γιατρούς και βέβαια ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο συντοπίτη μας, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων, κ. Θοδωρή Κωλέτη, για την έμπρακτη στήριξη στο αίτημά μας για παροχή φαρμάκων από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια της δημιουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου», σημειώνει η κ. Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey