Επτά μήνες φυλακή με αναστολή, στο δήμαρχο και σε δύο συμβούλους του πρώην Δήμου Ερεσού - Αντίσσης, λόγω Αμιγούς Αναπτυξιακής Επιχείρησης

Κρατάει χρόνια η κόντρα

27/03/2012 - 20:16

Ακόμη μία υπόθεση που ξεκίνησε απ’ την αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης στον πρώην Δήμο Ερεσού - Αντίσσης, απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης που συνεδρίασε την Πέμπτη. Το δικαστήριο καταδίκασε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή τον τότε δήμαρχο, δύο δημοτικούς συμβούλους και δύο ακόμη μέλη της επιχείρησης, με την κατηγορία της παραποίησης δημοσίων εγγράφων.

Ακόμη μία υπόθεση που ξεκίνησε απ’ την αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης στον πρώην Δήμο Ερεσού - Αντίσσης, απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης που συνεδρίασε την Πέμπτη. Το δικαστήριο καταδίκασε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή τον τότε δήμαρχο, δύο δημοτικούς συμβούλους και δύο ακόμη μέλη της επιχείρησης, με την κατηγορία της παραποίησης δημοσίων εγγράφων. Το ίδιο δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους απ’ την κατηγορία του δόλου, αποδεχόμενο πως δεν υπήρχε τέτοιο κίνητρο.

Τον Ιούνιο του 2007, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ερεσού - Αντίσσης Δημήτρης Σαμαράς εντόπισε ότι υπήρξε πρόβλημα στην αρίθμηση των προσκλήσεων για τις συνεδριάσεις της Αμιγούς Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου, στη διοίκηση της οποίας και συμμετείχε. Ενημέρωσε τον επικεφαλής της παράταξής του και πρώην δήμαρχο Πολύδωρο Αμπατζή, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα. Συγκέντρωσε όλα τα σχετικά έγγραφα, απ’ τα οποία και διαπίστωσε ότι για μία συνεδρίαση, την υπ’ αριθμόν εννέα στη σειρά, δεν είχε εκδοθεί πρόσκληση, ότι στα πρακτικά άλλων έλειπαν θέματα και τέλος ότι υπήρχαν και διπλές προσκλήσεις. Όλα αυτά τα έγγραφα ο κ. Αμπατζής τα υπέβαλε στην Περιφέρεια και στη συνέχεια τα προσκόμισε στην Εισαγγελία. Ακολούθησε προανάκριση και τελικά απευθύνθηκε κατηγορητήριο προς τους Σωτήρη Καρδαρά, Ανδρομάχη Γαληνού, Γαβριήλ Πιπίνη, Άβελ Σπανέλλη και Παναγιώτη Καραγεωργίου, αντίστοιχα πρόεδρο, αντιπρόεδρο και μέλη της διοίκησης της Αμιγούς. Απαλλάχτηκε απ’ τις κατηγορίες το τότε μέλος της εταιρείας και νυν αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Αντώνης Κουμαράς, γιατί αποδείχθηκε πως απουσίαζε και δεν είχε συνυπογράψει τα πρακτικά.

Σημειωτέον ότι είναι σε εκκρεμότητα ακόμη δύο υποθέσεις που αφορούν στον πρώην Δήμο Ερεσού - Αντίσσης, με πρωταγωνιστές τους επικεφαλής και στελέχη των δύο τελευταίων δημοτικών αρχών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey