Μετά τέσσερις ώρες απολογίας

Παρασκευή 23 Ιουνίου, Ώρα 10:30 πμ Παρασκευή 23 Ιουνίου, Ώρα 10:30 πμ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για βιασμό φύλακας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

23/06/2017 - 11:08 Ενημερώθηκε 23/06/2017 - 17:50

Update: 5:38 μμ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για βιασμό φύλακας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ σε 1,5 χρόνο αναμένεται η δίκη, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Στρατή Ηλιογραμμένου.

Τέσσερις ώρες βρίσκονταν σε απολογία ο 33χρονος

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10:30 πμ

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενος για βιασμό ο 33χρονος φύλακας, εταιρείας σεκιούριτι που φυλάσσει το Πανεπιστήμιο, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη κατόπιν καταγγελίας 22χρονης φοιτήτριας. «Ανυπόστατες» οι καταγγελίες φέρεται να λέει ο 33χρονος, ο οποίος ζήτησε 48 ώρες για να απολογηθεί. Πλήθος φοιτητών έχει συγκεντρωθεί από το πρωί της Παρασκευής, ενώ σχετικό πανό έχει αναρτηθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Ανάστατη παραμένει η φοιτητική κοινότητα, ενώ η Πρυτανική Αρχή εξέδωσε χτες σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την καταγγελία απόπειρας βιασμού φοιτήτριάς μας, συζητά, υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ποικιλοτρόπως τη φοιτήτρια μας, επιστημονικά και διαδικαστικά, σε όσα και όποια θέματα επιθυμεί και σε όποιο βαθμό επιλέγει.
Είμαστε πεπεισμένοι/-ες ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, στη Μυτιλήνη, θα συνεχίσουν να δρουν ταχέως και με αποτελεσματικότητα, ώστε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.
Την ίδια στιγμή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και οι άνθρωποί του εργάζονται για τη διασφάλιση κλίματος καταλλαγής και θα συνεχίσουν να μεριμνούν για τη διασφάλιση συνθηκών άρτιας παραμονής και πραγματικά ανθρώπινης διαβίωσης των φοιτητών και φοιτητριών μας στα νησιά, ως στοιχειώδη έκφραση υποστήριξης στην προσπάθεια των ίδιων και των οικογενειών τους, όπως σταθερά πράττει κατά τα τριάντα και πλέον χρόνια από την ίδρυσή του.»
Πάντως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες βρίσκονται σε αναβρασμό αφενός αναμένοντας τις εξελίξεις της υπόθεσης που σοκάρει, δεδομένου ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε ότι έγινε στις φοιτητικές κατοικίες, αφετέρου ελπίζοντας σε μια πιο ξεκάθαρη θέση της Πρυτανικής Αρχής.


Από την άλλη θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η 22χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε σε βάρος της ασελγείς πράξεις, που σύμφωνα με την ίδια πηγή παραπέμπουν στην κατηγορία περί βιασμού.

Παράλληλα διενεργείται και ιατροδικαστική εξέταση. Πάντως είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης. Και ενδεχομένως μέχρι να… τελεσιδικήσει, τα όσα διαρρέουν είναι σε βάρος του Πανεπιστημίου. Είναι εξάλλου προβληματικό, πριν λίγους μήνες να μιλάμε διθυραμβικά για τις νέες φοιτητικές κατοικίες και λίγους μήνες μετά να καταγγέλλεται εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιοι… «έβαλαν τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα». Φυσικά θα πρέπει να επισημανθεί, όπως το έκανε με τη σειρά του ο κ. Γκρίτζαλης ότι καθαρά νομικά το θέμα αφορά το θύμα και το θύτη. Κοινωνικά όμως, και ως προς τις διαστάσεις της καταγγελίας, εμπλέκεται η φοιτητική κοινότητα, αλλά και η εταιρεία φύλαξης και βέβαια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey