Καθίζηση στο καινούργιο οδικό δίκτυο στο ύψος της Παγανής!

Καινούργιος δρόμος… με τρύπες

16/04/2013 - 15:08

Μία τεράστια τρύπα κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες την επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Λάρσου, λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση για το Πυργί. Ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση καθώς το χώμα που υπήρχε κάτω από την άσφαλτο, έχει φύγει, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε γειτονικά του σημεία.

Μία τεράστια τρύπα κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες την επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Λάρσου, λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση για το Πυργί. Ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση καθώς το χώμα που υπήρχε κάτω από την άσφαλτο, έχει φύγει, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε γειτονικά του σημεία.

Το πρόβλημα, όπως λένε, δημιουργήθηκε εξ αιτίας των βροχοπτώσεων της 1ης και 2ας Δεκεμβρίου 2012.

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Σπανέλλης, εξήγησε ότι το νερό της βροχής ήταν περισσότερο από όσο μπορούσε να χωρέσει το φρεάτιο που βρίσκεται στο σημείο εκείνο. Το αποτέλεσμα ήταν να υποσκαφθεί ο δρόμος και να απομακρυνθεί το χώμα που υπήρχε κάτω από την άσφαλτο. Έτσι, δεν άργησε να παρουσιαστεί και η τρύπα πριν από μερικές ημέρες, ενώ ανωμαλίες στο οδικό δίκτυο παρατηρούνται εδώ και αρκετό καιρό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω από τη γέφυρα.

Γι’ αυτές τις ανωμαλίες στο οδικό δίκτυο απέστειλε σχετικό έγγραφο η Τροχαία στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας έχει αναλάβει να εκπονήσει τη μελέτη για αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί και να κάνει το έργο. Η μελέτη θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών που παρουσιάζονται σε όλο εκείνο το κομμάτι του δρόμου.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου παραμένει ακόμη άγνωστος, ενώ όσον αφορά στους πόρους και το από πού εκείνοι θα αντληθούν, πρέπει να πούμε πως θα προέλθουν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, το οποίο θα δώσει 200.000 ευρώ για να διορθωθούν προβλήματα που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο της Λέσβου. Σημειώνεται ότι το κόστος της μελέτης και του έργου δε χρεώνεται στον εργολάβο που είχε αναλάβει την οδοποιία του έργου «1η Επαρχιακή Οδός Μυτιλήνη - Λάρσος», αφού η περίοδος συντήρησης του έργου έληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σχετικά καινούργιος, αφού είχε δοθεί σε κυκλοφορία το 2008. Σύμφωνα με τον κ. Σπανέλλη, ο ανάδοχος του έργου εφάρμοσε ό,τι προβλεπόταν στη μελέτη. Βέβαια το πρόβλημα προέκυψε επειδή το νερό της βροχής ήταν περισσότερο από εκείνο που προέβλεπε η τότε υδρολογική μελέτη, γι’ αυτό προκλήθηκε τώρα η υποσκαφή.

Αυτήν τη στιγμή το μόνο που υπάρχει στην περιοχή είναι τέσσερις - πέντε κώνοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με ερυθρόλευκη ταινία και μία… πεσμένη πινακίδα που εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών.

Ο διοικητής Τροχαίας Μυτιλήνης, Παναγιώτης Καλέλλης, τόνισε ότι μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στο σημείο εκείνο, οι διερχόμενοι οδηγοί αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό κίνδυνο, γιατί μπορεί εξ αιτίας της ανωμαλίας του εδάφους να βγουν από το ρεύμα κυκλοφορίας τους, να μπουν στο αντίθετο και να προκληθούν τροχαία ατυχήματα. Δεν απέκλεισε μάλιστα την υποχώρηση της ασφάλτου και σε άλλο σημείο, κατά τη διάρκεια διέλευσης ενός βαρέος οχήματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey