Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, που κατακεραυνώνει την κυβερνητική ολιγωρία στο ζήτημα της στέγασης των σεισμόπληκτων σχολείων

«Έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας…»

06/09/2017 - 16:27

«Έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας και αντικοινωνικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» χαρακτηρίζει τους μαθητές των «σεισμόπληκτων» σχολείων της Λέσβου η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ με σχετική ανακοίνωσή της που αναφέρεται στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, όπου έξι ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν φτάσει ούτε καν οι λυόμενες αίθουσες που θα καλύψουν τα στεγαστικά προβλήματα.

«Έξι μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και τρεις σχεδόν μήνες μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται για την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν υποστεί τα σχολικά κτήρια, αλλά ούτε συγκεκριμένη απάντηση έχει δώσει για το πότε θα αρχίσουν οι μελέτες και οι εργασίες αποκατάστασης, έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν οι μαθητές. Κατ’ επέκταση θα ήταν παράδοξο αν η κυβέρνηση μεριμνούσε να σταλούν χρήματα ως έκτακτη επιχορήγηση…», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου και συνεχίζει: «Η κυβερνητική πολιτική της αδιαφορίας έφτασε στο ζενίθ δεδομένου ότι όχι μόνο εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, όχι μόνο έκτακτη επιχορήγηση δεν έχει σταλεί, αλλά ούτε καν λυόμενες αίθουσες δεν έφτασαν στο νησί για να λύσουν κάπως το πρόβλημα που έχει προκύψει».

 

«Πρέπει να περάσουν από το λέγειν στο πράττειν»

Για να σημειώσει με νόημα πως οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου, του ΕΠΑ.Λ. Πλωμαρίου, του Νηπιαγωγείου Τρύγονα, του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς και του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας πρόκειται να βιώσουν στην πιο τρυφερή τους ηλικία μια πολιτική που όχι μόνο θα κάνει την καθημερινότητά τους δυσκολότερη, αλλά θα έχει άμεσες συνέπειες στη σταδιοδρομία τους.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει επιτέλους να περάσει από το λέγειν στο πράττειν. Θα πρέπει επιτέλους να νοιαστεί για το μέλλον αυτού του τόπου και για τα παιδιά που έχουν την “απαίτηση” εν έτει 2017 να μάθουν γράμματα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής της Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Απάντηση-σχόλιο της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Να ρωτήσετε τον Κατσαβέλλη…»

 

Απάντηση με σχολιασμό που στοχοποιεί τον αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Κατσαβέλλη προκάλεσε εκ μέρους της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ.

«Αντί απάντησης στην κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου, που χωρίς ντροπή κάνει μικροπολιτική με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό της 12/6 στα σχολικά κτήρια του νησιού, καλούμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και στέλεχος της τοπικής ΔΑΚΕ κ. Κατσαβέλλη να απαντήσει αν αυτή η ανακοίνωση τον εκφράζει. Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης τού κ. Κατσαβέλλη, τότε ο δήμαρχος Λέσβου θα πρέπει να πάρει θέση γι’ αυτήν την (ενδεχόμενη) στάση του αντιδημάρχου του…».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey