«Πεντανόστιμη» η… Σιγριανή!

01/07/2012 - 05:56
Με μια θεατρική παράσταση θα κάνουν και φέτος Πάσχα οι Σιγριανοί. Μετά την περσινή πετυχημένη «πασχαλινή» παράσταση, η θεατρική ομάδα «Θάλασσα» του Σιγρίου ανεβάζει φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Απριλίου, τη νέα της παράσταση.
Με μια θεατρική παράσταση θα κάνουν και φέτος Πάσχα οι Σιγριανοί. Μετά την περσινή πετυχημένη «πασχαλινή» παράσταση, η θεατρική ομάδα «Θάλασσα» του Σιγρίου ανεβάζει φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Απριλίου, τη νέα της παράσταση. Το όνομα αυτής: «Πεντανόστιμη». Ένα σύγχρονο παραμύθι, με χρώματα και τραγούδια, γεμάτο αλήθειες και συμβολισμούς και με συγγραφέα τη Λένα Διβάνη. Μ’ αυτό, η ομάδα υπόσχεται ένα ευχάριστο τριήμερο.

Ως σημερινή Σταχτοπούτα, η Πεντανόστιμη αναζητάει το πριγκηπόπουλο-μεγιστάνα του Τύπου. Στο υπερρεαλιστικό αυτό παραμύθι, «σπίτι» της είναι ένα εστιατόριο και «χορός» ένας διαγωνισμός μαγειρικής. Και μέσα σε όλα αυτά, ένα εξωγήινο ον που αναζητά την αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις.
«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, ωστόσο ήταν μια απόφαση που την αγαπήσαμε στην εξέλιξή της, καθώς δουλεύαμε το έργο και προχωρούσαμε στην ολοκλήρωση της παράστασης», αναφέρει ο σκηνοθέτης της, Αντώνης Χιώτης. Όπως επισημαίνει, η «Πεντανόστιμη» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: «Πέρα απ’ αυτήν την πρώτη ανάγνωση, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε πολλές επιτυχείς επισημάνσεις της συγγραφέως: τους τόσους διαγωνισμούς μαγειρικής που ζούμε από κανάλι σε κανάλι, την έλλειψη της αληθινής αγάπης από τον πλανήτη μας, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, την ελπίδα... Μπορούμε, επομένως, να δούμε και πέρα από το παραμύθι. Ή - αν θέλουμε - να ταξιδέψουμε μόνο σ’ αυτό. Η επιλογή είναι πάντα δική μας...»

Τρία χρόνια «Θάλασσα»
Η «Πεντανόστιμη» είναι η τρίτη κατά σειρά παράσταση της θεατρικής ομάδας «Θάλασσα», που συγκροτήθηκε πριν από τρία χρόνια ως τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής». «Ψάχναμε ένα ωραίο όνομα. Το “Θάλασσα” ήρθε φυσικά, αφού είμαστε θαλασσινοί, τη θάλασσα τη βλέπουμε καθημερινά με φουρτούνες, μπουνάτσες, είναι αγαπημένη», εξηγεί ο Αντώνης Χιώτης.
Σήμερα, η ομάδα έχει φτάσει να αριθμεί περίπου 20 μέλη κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, ενώ οι συμμετέχοντες επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες των παραστάσεων. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν με μονόπρακτα, υπό το γενικό τίτλο «Θα τα κάνουμε Θάλασσα», για να ακολουθήσει πέρυσι η κωμωδία «Γκόλφω for ever». Σε δύο μόλις χρόνια παραστάσεων, η ομάδα έχει αποκτήσει το κοινό της.
«Η ομάδα προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία σε ένα χωριό 300 κατοίκων, όπου το θέατρο δεν είναι εύκολη υπόθεση και η πολιτιστική κίνηση δεν είναι μεγάλη», προσθέτει ο σκηνοθέτης. «Για εμάς, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ανθρώπους να έρχονται στις παραστάσεις για να πάρουν μια ανάσα και να βγουν από το σπίτι τους. Είναι περηφάνεια, νιώθουμε πολύ καλά όταν μας το λένε.»


Μέλη της ομάδας «Θάλασσα», μπροστά από τη νέα τους αυλαία (πάνω). Διαγωνισμοί, συνταγές, εξωγήινοι επισκέπτες και η αναζήτηση της αγάπης, «μαγειρεύονται» όλα μαζί στην «Πεντανόστιμη»

Παράσταση με τη νέα σκηνή
Και όντως, η ομάδα παρουσιάζει ήδη εξέλιξη, έχοντας καταφέρει πράγματα με τη δραστηριότητά της, όπως την πρόσφατη κατασκευή της θεατρικής αυλαίας στο Δημοτικό Σχολείο του Σιγρίου. Η νέα σκηνή έχει ανακατασκευαστεί ολοκληρωτικά, με χρήματα από τις προηγούμενες παραστάσεις. Χάρη στις τελευταίες, στη θέση της παλιάς, επικίνδυνης και άβολης σκηνής σήμερα υπάρχει μια πολύ σίγουρη κατασκευή από σίδερο και ξύλο, με μια επαγγελματικού επιπέδου αυλαία, εξοπλισμένη με θεατρικούς προβολείς και σύστημα ήχου.
Στη σκηνή αυτή θα παιχτεί τη Δευτέρα του Πάσχα, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Απριλίου η «Πεντανόστιμη», που τις θεατρικές σαιζόν 2006 - 2007 και 2007 - 2008 παίχτηκε από το «Τραίνο στο Ρουφ», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.
Τους ρόλους μοιράζονται: Αργυρώ Τσιπούρα (Πεντανόστιμη), Κατερίνα Κανιγιάννη (Πανωραία), Δήμητρα Ξενικάκη (Παναρέτη), Παναγιώτα Τσίκνα (Άφρο), Μανώλης Παναγιωτάρας (Πολύδωρος) και Τεϊμουράζ - Ντέμος Γβινιασβίλι (Πολυκράτης). Επίσης, ακούγονται οι φωνές και άλλων μελών της θεατρικής ομάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey