22.300 δημότες επωφελήθηκαν από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πάνω από το ¼ της Λέσβου!

12/01/2017 - 13:45

Ακόμα ένας αναλυτικός απολογισμός του δραστήριου Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται να δείξει ότι κάθε άλλο παρά μειώνεται η φτώχεια στη Λέσβο. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν και ωφεληθήκαν από τις δομές και παροχές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, 22.300 δημότες, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του νησιού!

Ακόμα ένας αναλυτικός απολογισμός του δραστήριου Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται να δείξει ότι κάθε άλλο παρά μειώνεται η φτώχεια στη Λέσβο. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν και ωφεληθήκαν από τις δομές και παροχές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, 22.300 δημότες, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του νησιού!

Ο απολογισμός των δράσεων του Οργανισμού, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην πρώτη για το 2017, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κατά την οποία έγινε και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, παρουσία των εργαζομένων στις διοικητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, από την πρόεδρο και αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη.

Για τις υποχρεωτικές αρμοδιότητες του -επισκευές, προμήθειες κ.λπ.- και τις μισθοδοσίες των 153 εργαζομένων του, δαπανήθηκαν περίπου 5.000.000 ευρώ.

Κατόπιν διεκδίκησης, ο Δήμος Λέσβου είναι δικαιούχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, με διάρκεια προγράμματος 2015-2020 και προϋπολογισμό για το Δήμο Λέσβου, για το έτος 2016, της τάξης του 1.250.000, από τον οποίο μεταφέρεται στο 2017, ποσό 1.210.486 προς υλοποίηση.

 

115 τόνοι τρόφιμα

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράστηκαν συνολικά 115 τόνοι τροφίμων (68.000 κιλά φρούτων και 47.000 κιλά τροφίμων) σε απόρους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, ενώ διατέθηκαν τρόφιμα, επίσης στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και του Ιερού Ναού Πλωμαρίου, στο Νοσοκομείο, το Ίδρυμα «Θεομήτωρ» Αγιάσου, τα Γηροκομεία Μυτιλήνης, Πλωμαρίου και Αγίας Παρασκευής, το Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου, τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου, το «Σιτίζω» Καλλονής, το Σωματείο Περίθαλψης Σίτισης «Ο Καλός Σαμαρείτης» Άντισσας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου, τον Σύλλογο με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και την «Κυψέλη». Συνδημιουργήθηκε επίσης με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλονής.

Το συσσίτιο παρείχε γεύματα καθημερινά σε 100 απόρους, αξίας 128.000 ευρώ.

 

Στην Υγεία

Στο Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο και Οδοντιατρείο, όλο το 2016 εξυπηρετήθηκαν 1.830 άποροι και ανασφάλιστοι δημότες. Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί αντιγριπικοί, για HPV, Ηπατίτιδας Α, σε ανασφάλιστους δημότες και ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, διφθερίτιδας, τετάνου, κοκίτη, ανεμοβλογιάς, πνευμονιόκοκκου κ.λπ., σε ανασφάλιστα παιδιά. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δωρεάν παιδιατρικοί έλεγχοι, και ψηφιακές μαστογραφίες.

 

90 μαθητές

Κατά την σχολική χρονιά 2015-2016 φοίτησαν 90 άποροι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Πέντε μαθητές της Γ΄ Λυκείου εισήχθησαν σε ΑΕΙ. Στις ομάδες γονέων και εφήβων γίνεται συμβουλευτική για 100 γονείς και εφήβους. Στην Τράπεζα Εργασίας του Οργανισμού απευθύνθηκαν 138 ανειδίκευτοι δημότες, εκ των οποίων οι 89 απόκτησαν εργασία.

 

Ευχαριστίες

Καταλήγοντας, η κ. Αντωνέλλη ανέφερε: «Στο μεγαλύτερο μέρος της πραγμάτωσης των δράσεων μας, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, Μεγάλοι μας Χορηγοί ήταν οι ίδιοι οι Δημότες μας, τους οποίους και Ευχαριστούμε από καρδιάς για το Μεγαλείο της Εθελοντικής τους προσφοράς!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους εργαζομένους του Οργανισμού μας, γιατί και το 2016 αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει συναίσθηση της ευθύνης και διάθεση για δουλειά, η ομάδα προχωρά. Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά και ελπίζω ότι θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική, πέρα από κάθε άλλη σκοπιμότητα, ούτως ώστε και το 2017 να συνεχίσουμε στον τομέα μας, όλοι μαζί, να εργαζόμαστε σε αυτό που έξι χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε, γνωρίζουμε και μπορούμε: την συμπαράσταση και ανακούφιση, με κάθε τρόπο, των συνανθρώπων μας, όπως άλλωστε έχουμε καθήκον και υποχρέωση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey