Η Καλογήρου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

03/06/2016 - 23:43

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια και σημείωσε:
«Βεβαίως, η μακρόχρονη παραμονή ήταν αναμενόμενο, και έχει τονιστεί πολλές φορές από εμένα στους αρμόδιους, ότι θα δημιουργήσει προβλήματα.

Ήδη χθες στη Λέσβο υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια που είναι λογικό ότι δημιουργούν ανησυχία στους κατοίκους, που -όπως τονίσαμε- μέχρι σήμερα επέδειξαν αξιοθαύμαστη ωριμότητα, αντιστάθηκαν στις λίγες φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού και έδωσαν παραδείγματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Είναι ενδεχόμενο όμως να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα και να δυσκολέψουν οι προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των διεθνών οργανισμών για τη συνολική διαχείριση του ζητήματος. Καλώ και από το βήμα αυτό την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά».

Η περιφερειάρχης τόνισε ότι οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, στην ασφάλεια, στην υγεία αλλά και γενικότερα στην κοινωνική συνοχή είναι ήδη εμφανείς και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε όλα τα νησιά σε συνεργασία με τους δήμους για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που επιδεινώνονται καθημερινά και ειδικότερα στις προσπάθειες που καταβάλει για τη δημιουργία δομών όπως του Κέντρου φιλοξενίας οικογενειών και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο, για τη δημιουργία του οποίου έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση της τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey