Εντάσσεται ως εμπροσθοβαρές έργο, στο νέο ΕΣΠΑ

Ο οδικός άξονας Καλλονή - Σιγρίου, με 41,5 εκ. ευρώ

08/12/2015 - 15:05

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την ένταξη του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, στο νέο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 41,5 εκατ. ευρώ. Η πρόσκληση απευθύνεται στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την ένταξη του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, στο νέο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 41,5 εκατ. ευρώ. Η πρόσκληση απευθύνεται στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Η δημοσίευση της πρόσκλησης σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για τη χρηματοδότηση του έργου από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ η κατάθεση της σχετικής αίτησης θα πρέπει να γίνει ως το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία για επανένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θυμίζουμε ότι το έργο είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2006 - 2013, το Δεκέμβριο του 2014. Κι είχε από τότε δεσμευθεί το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι το έργο θα εντασσόταν στο νέο πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στο τομεακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», υπάρχει ειδικός άξονας για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου με τίτλο «Κατασκευή συνδέσεων με Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών - Ενίσχυση της περιφερειακής κινητικότητας».

Επίσης στην αιτιολόγηση της αναγκαιότητας του έργου, τονίζεται ότι στόχος είναι η «Βελτίωση της συνδεσιμότητας των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών μέσω αναβάθμισης της σύνδεσής τους με το βασικό εθνικό δίκτυο. Κατασκευή - αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι στη Λέσβο».

Πρόσθετο επιχείρημα και για το λιμάνι
Στην πράξη, όλα τα παραπάνω δείχνουν πως το έργο θεωρείται ως σύνδεση μιας απομακρυσμένης νησιωτικής περιοχής με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών. Εξέλιξη ιδιαίτερα ευνοϊκή για το άλλο μεγάλο έργο της δυτικής Λέσβου, το λιμάνι Σιγρίου, καθώς ο οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου και το λιμάνι Σιγρίου συνδέονται άμεσα.

Για να το πούμε πιο απλά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που πιέζει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και το λιμάνι του Σιγρίου, έχει ένα επιπλέον επιχείρημα με την ένταξη του οδικού αυτού άξονα στο νέο ΕΣΠΑ.

Χθες το απόγευμα, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μιλώντας στο «Ε» για το έργο του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, τόνισε: «Είναι τυπικό θέμα η ένταξη του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου στο νέο ΕΣΠΑ. Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, ζητήσαμε να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη για να έχουμε μια συνάντηση με τα στελέχη της. Έτσι ώστε να ενημερωθούμε καλύτερα για την πορεία του έργου».

Παράλληλα ο κ. Βαλσαμίδης τόνισε ότι ως το Φεβρουάριο αναμένεται να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η κατασκευή του λιμανιού του Σιγρίου προκειμένου να υπογραφεί και η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Συμπληρωματική σύμβαση
Όπως γράφαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο δρόμος Καλλονής - Σιγρίου απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ επειδή δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015. Τώρα εντάσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό, καθώς είχε γίνει σαφές ότι οι πόροι που είχαν δεσμευτεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, δεν αρκούσαν για την ολοκλήρωση του.

Πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών δεν είναι να προχωρήσει σε επαναδημοπράτηση του έργου, αλλά να συνεχιστεί η κατασκευή του από την εργολήπτρια εταιρεία, που ήδη είναι εγκατεστημένη και κατασκευάζει το έργο.

Οι πρόσθετες εργασίες που απαιτείται να γίνουν, θα καλυφθούν από νέα συμπληρωματική σύμβαση που θα υπογράψει το Υπουργείο με την ανάδοχο εταιρεία.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκληση, χαρακτηρίζει το έργο ως εμπροσθοβαρές. Κι αυτό γιατί οι εργασίες του βρίσκονται σε εξέλιξη και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η απορρόφηση των πόρων που απαιτούνται για την κατασκευή του.

Η εξέλιξη αυτή είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς για το εν λόγω έργο το οποίο παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, αυτό κάθε άλλο παρά σίγουρο ήταν.

Έτσι ο οδικός άξονας που κουβαλά μια προϊστορία πολλών χρόνων, μπορεί να κατασκευαστεί στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και ως άμεσα χρηματοδοτούμενο έργο να ολοκληρωθεί, αναβαθμίζοντας τις υποδομές της δυτικής Λέσβου, που μαζί με το λιμάνι Σιγρίου αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή και στο νησί γενικότερα.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey