Συναυλία Μουσικού Σχολείου στο Δημοτικό Θέατρο

«20 χρόνια, μια θάλασσα τραγούδια»

30/04/2014 - 15:15

Τα 20 χρόνια του γιορτάζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, το οποίο, σήμερα, μία μέρα μετά την τελετή λήξης των 4ων Παλλεσβιακών Μουσικών Αγώνων, διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία, στην οποία θα δώσουν το παρών όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου… και μάλιστα από πολλές μπάντες!

Τα 20 χρόνια του γιορτάζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, το οποίο, σήμερα, μία μέρα μετά την τελετή λήξης των 4ων Παλλεσβιακών Μουσικών Αγώνων, διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία, στην οποία θα δώσουν το παρών όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου… και μάλιστα από πολλές μπάντες! Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα του νομικού προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, και έχει τον τίτλο «20 χρόνια, μια θάλασσα τραγούδια».

Με θέμα λοιπόν τη θάλασσα, θα ακουστούν μελωδίες και στίχοι από παραδοσιακά έως σύγχρονα τραγούδια και από έναν ή περισσότερους σε συγκρότημα καλλιτέχνες του Μουσικού Σχολείου. Η Σύγχρονη Ορχήστρα Γυμνασίου θα παρουσιάσει τραγούδια των Αντύπα, Νικολακοπούλου, Σαββόπουλου, Θεοδωράκη και Σεφέρη.

Στο Πιάνο θα ακουστούν βαρκαρόλες των Mendelssohn και Schumann. Η Ευρωπαϊκή Χορωδία θα τραγουδήσει το «Γλάρο» και άλλα όμορφα τραγούδια του Χατζιδάκι. Με κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου εμπλουτίζεται το μουσικό πρόγραμμα, ενώ Παραδοσιακά Τραγούδια θα παρουσιάσει το Σύνολο Σαντουριών, το Σύνολο από Κανονάκια, το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής και η Παραδοσιακή Ορχήστρα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας του Μουσικού Σχολείου, η οποία θα προβάλλει φωτογραφίες με θέμα τη θάλασσα.

Και διαμαρτυρία
Η πρόσκληση για την εκδήλωση φιλοξενεί και ένα σημείωμα του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, Γιώργου Αθανασίου, σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα στέγασης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «20 χρόνια Μουσικό Σχολείο. 20 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην παράδοση. 20 χρόνια αδιάκοπου αγώνα για αναγνώριση, αποδοχή και καταξίωσή του, ως θεσμού στη συνείδηση των Λεσβίων. Κι όμως, μετά από 20 χρόνια δεν μπορεί να δεχθεί όλους τους μαθητές που κατόπιν επιτυχούς επιλογής, αποκτούν το δικαίωμα φοίτησης. Μετά από 20 χρόνια φιλοξενούμενο, συστεγαζόμενο, χωρίς τη δική του στέγη…»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey