Έκθεση φωτογραφίας στη ΦΕΜ

«Το χρώμα στη ζωή μας» έως την Παρασκευή

27/02/2014 - 15:25

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η διάλεξη στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης από το διεθνώς βραβευμένο φωτογράφο Πολυχρόνη Νικηφοράκη, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής του με θέμα «Το χρώμα στη ζωή μας και στην καλλιτεχνική φωτογραφία».

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η διάλεξη στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης από το διεθνώς βραβευμένο φωτογράφο Πολυχρόνη Νικηφοράκη, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής του με θέμα «Το χρώμα στη ζωή μας και στην καλλιτεχνική φωτογραφία». Ο φωτογράφος ήρθε στη Μυτιλήνη από την Κρήτη, από όπου κατάγεται, προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως αύριο Παρασκευή, με ώρες λειτουργίας από τις 7:30 έως τις 9 το βράδυ.

Ο Πολυχρόνης Νικηφοράκης ήρθε σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία από πολύ μικρή ηλικία λόγω του πατέρα του, γνωστού και διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη φωτογράφου Μιχάλη Νικηφοράκη. Ασχολείται ενεργά με την καλλιτεχνική φωτογραφία από το 1984, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα πήρε το πρώτο του αργυρό μετάλλιο το 1989. Στο εξωτερικό - σε διεθνείς καλλιτεχνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς - πήρε την πρώτη του διάκριση το 2001. Το Μάιο του 2009 τού απονεμήθηκε διεθνής τίτλος για τη μακροχρόνια συμβολή του στη διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής εταιρείας από το 1982. Από το 1998 εκλέγεται στο συμβούλιο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, στη θέση του γενικού εφόρου, ενώ από το 1999 μέχρι σήμερα διδάσκει κάθε χρόνο στα τμήματα Σεμιναρίων Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους που διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey