Μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης και παιδείας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Πόλιον»

Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες…

03/12/2013 - 14:57

Ξεκίνησαν, από τις αρχές του περασμένου μήνα στο Πλωμάρι, τα απογευματινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης, παιδείας και «ψυχαγωγίας» για παιδιά των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και γυμνασίου της περιοχής,

Ξεκίνησαν, από τις αρχές του περασμένου μήνα στο Πλωμάρι, τα απογευματινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης, παιδείας και «ψυχαγωγίας» για παιδιά των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και γυμνασίου της περιοχής, αλλά και για έφηβους και ενήλικες του χωριού και της περιφέρειάς του, για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα μαθήματα αυτά διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον», με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που παρέχει την αίθουσα του Πολυκέντρου με τις υποδομές της, για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Τα τμήματα που λειτουργούν
Ήδη λειτουργούν δύο τμήματα παραδοσιακού χορού, για παιδιά κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 6:30 έως τις 8 και για ενήλικες την ίδια μέρα από τις 8 έως τις 9:30 το βράδυ, με δάσκαλο το Γιάννη Μουτζούρη.

Επίσης, λειτουργεί τμήμα μουσικοκινητικής για μικρά παιδιά με δασκάλα τη μουσικολόγο Ναυσικά Μάντζιου, τμήμα ρυθμικής και γενικής γυμναστικής επίσης για μικρά παιδιά, με δασκάλα τη γυμνάστρια Μαρία Καραμολέγκου, τμήμα μουσικής με χορωδία παιδική και μικτή κάθε Κυριακή στις 4:30 και στις 5:30 αντίστοιχα, τμήμα μουσικής με μαθήματα πιάνου κάθε Κυριακή μετά τις 5:30, με δάσκαλο το Στέφανο Φευγαλά. Παράλληλα, εφόσον το επιθυμούν, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν ούτι, λαούτο, φλογέρα, παραδοσιακό βιολί και κλαρινέτο.

Τέλος, λειτουργούν τμήματα θεατρικής παιδείας και δημιουργίας θεατρικής παράστασης στη μαθητική θεατρική ομάδα με δασκάλες τις νηπιαγωγούς Ελένη Βασιλείου και Κατερίνα Δελοπούλου, παραδοσιακού κεντήματος με δασκάλα την Ανθή Καρατζά και τμήμα ξιφασκίας με δάσκαλο το Γιάννη Μυταρό.

Μεγάλη η συμμετοχή
Σύμφωνα με το Σύλλογο «Το Πόλιον», υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αθρόα συμμετοχή παιδιών και φέτος. «Αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα λειτουργίας των μαθημάτων», τονίζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στα μαθήματα είναι σχεδόν συμβολικό ή εντελώς δωρεάν και αφορά κυρίως στα έξοδα μετακίνησης των δασκάλων. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν παιδιά που αδυνατούν να συμμετέχουν ακόμη και με τη συμβολική συνδρομή των πέντε έως δέκα ευρώ. Για το λόγο αυτόν, ο Σύλλογος ζήτησε και ζητά και τη συνδρομή όσων θέλουν να βοηθήσουν.

Τέλος, εκτός από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, ο Σύλλογος ευχαριστεί τους διευθυντές και δασκάλους των σχολείων και νηπιαγωγείων για τη διευκόλυνση επικοινωνίας με τους γονείς των παιδιών, τους εθελοντές δασκάλους και γονείς και όλους όσοι βοηθούν στη λειτουργία των μαθημάτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey