Ο Δημήτρης Βουνάτσος για βιολογικό νότιας Μυτιλήνης και διαίρεση του ενιαίου Δήμου Λέσβου

«Κερδίζουμε δυο μεγάλα στοιχήματα»

05/11/2013 - 16:47

Απολογισμό των διήμερων επαφών που είχε την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα, επιχείρησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Λέσβου σε συνέντευξη που παραχώρησε, δηλώνοντας ότι δύο μεγάλοι 

Απολογισμό των διήμερων επαφών που είχε την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα, επιχείρησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Λέσβου σε συνέντευξη που παραχώρησε, δηλώνοντας ότι δύο μεγάλοι στόχοι-στοιχήματα, κι όχι μόνο για την παράταξή του, αλλά για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλη τη Λέσβο, κερδίζονται. Η ζυγαριά γέρνει υπέρ του νησιού, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Βουνάτσος, συνεπικουρούμενος απ’ τους Γιάννη Βατό και Σωτήρη Μαρινάτο, αφενός στο θέμα της ένταξης του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης και αφετέρου στο θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου σε περισσότερους.

Ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε διεξοδικά στις τεχνικού χαρακτήρα συσκέψεις που είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου αντιμετωπίστηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στα δίκτυα και στους βιολογικούς καθαρισμούς Αγιάσου, Πέτρας, Πολιχνίτου, Γέρας, Αγίας Παρασκευής και Καλλονής.

Όπως εξήγησε ο κ. Βατός, για να γίνουν οι υπολειπόμενες εργασίες στο βιολογικό Καλλονής, αποφασίστηκε να περιληφθεί νέο υποέργο στο έργο των δικτύων της Αγίας Παρασκευής, τα οποία ως γνωστόν θα καταλήγουν με αγωγό στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων της Καλλονής. Υψηλότερου προϋπολογισμού παρεμβάσεις (συνολικά αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου οι εντάξεις στο ΕΠΠΕΡΑΑ) δρομολογήθηκαν και για τα άλλα έργα περιβάλλοντος σε Πέτρα και Γέρα, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να ολοκληρωθούν και να καταστούν λειτουργικοί στο σύνολό τους όλοι οι βιολογικοί.

Ευχαριστίες

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε η δέσμευση για ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της νότιας Μυτιλήνης, ώστε ως έργο-γέφυρα να υλοποιηθεί την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014 - 2020), όπως και η διαβεβαίωση του Γιάννη Μιχελάκη για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου.

Ο κ. Βουνάτσος για αυτές τις σημαντικότατες όπως τις χαρακτήρισε επιτυχίες, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και τον ομόλογό του των Εσωτερικών. Ειδικά για το έργο του βιολογικού της νότιας πόλης, που αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για τη μισή Μυτιλήνη που θα αποκτήσει βιολογικό, ευχαρίστησε τα στελέχη τού ΕΠΠΕΡΑΑ, αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (συμμετείχαν στις συσκέψεις οι μηχανικοί Μαριάνθη Στυλιανίδου, Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, Δέσποινα Μακρή και Μαρία Πιαλλέ), τον πρόεδρο και τα στελέχη τής ΔΕΥΑΛ και φυσικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey