Ενθουσίασαν οι Πολιχνιάτες στη γενέτειρα

01/07/2012 - 05:56
Ο Σύλλογος των Πολιχνιατών της Αθήνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο δραστήρια και δυναμικά σωματεία της πρωτεύουσας, με εκδηλώσεις που αποπνέουν άρωμα Λέσβου, παράδοση, αλλά και μεράκι για τη γενέτειρα, οι οποίες κάθε φορά καταχειροκροτούνται.
Ο Σύλλογος των Πολιχνιατών της Αθήνας συγκαταλέγεται κι αυτός ανάμεσα στα πιο δραστήρια και δυναμικά σωματεία της πρωτεύουσας, με εκδηλώσεις που αποπνέουν άρωμα Λέσβου, παράδοση, αλλά και μεράκι για τη γενέτειρα, οι οποίες κάθε φορά καταχειροκροτούνται από όλους εκείνους που τις παρακολουθούν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σωματείο έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους της Λέσβου να δουν τη δουλειά τους, αποσπώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τις καλύτερες εντυπώσεις και τα πιο ζεστά κι όμορφα λόγια για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποί του για να μην ξεθωριάζει στο ελάχιστο το δέσιμο με το νησί. Μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιχνιατών της Αθήνας, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, χαρακτηριστικά: «Το σωματείο μας εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, να επικοινωνήσει με όλους τους Πολιχνιάτες, ούτως ώστε να έχουμε μια επαφή με τη ρίζα μας και να βοηθήσουμε τον τόπο που μας έθρεψε και μας φιλοξενεί τα καλοκαίρια.»

Με την αυλή των θαυμάτων
Έτσι, λοιπόν, ύστερα από την κατά κοινή ομολογία εξαιρετική παρουσίαση στο θέατρο «Βρετάνια», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, της θεατρικής παράστασης «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το συγκεκριμένο έργο ανέβηκε και στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, στις 5 και 6 Αυγούστου. Η πρόεδρος των Πολιχνιατών συνεχίζει: «Θέλουμε να εξάρουμε τη ζεστασιά και αγάπη που μας περιβάλλουν οι χωριανοί μας όταν δουλεύουν επί μέρες για τα σκηνικά, με καθοδηγητή και κύριο σχεδιαστή, εργάτη-δάσκαλο Κώστα Καλαθά. Ο δήμαρχος δε, Ιωάννης Συκάς, ήταν αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά και δίπλα μας σε όποιο τεχνικό ή λειτουργικό πρόβλημα μας παρουσιάστηκε. Θα πρέπει επίσης να σας πω ότι η παράσταση φιλοξενήθηκε και στην Κάπη, από το πλέον φιλόξενο και ζεστό χωριό, όπου η παρουσία του αντιδημάρχου κ. Χατζάκη και του προέδρου του Συλλόγου, Βαγγέλη Χαραλάμπους, ήταν πολύ σημαντική και παρά τα τεχνικά προβλήματα, η παράσταση έκανε πολύ κόσμο να δακρύσει.»


Τρεις παραστάσεις με την «Αυλή των Θαυμάτων» έδωσαν οι Πολιχνιάτες της Αθήνας στη γενέτειρα, εντυπωσιάζοντας το κοινό σε Πολιχνίτο και Κάπη

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι, για όλα αυτά, η σκηνοθέτης Ελευθερία Βερβέρη από την Ερεσό έδινε καθημερινά μάχη με ανθρώπους θεατρικά απαίδευτους, ενεργοποιώντας την ψυχή τους και το πάθος τους, καταφέρνοντας ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Και όπως κατέληξε η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου: «Με δουλειά και συντροφικότητα, χτίζουμε και πάμε μπροστά. Ίσως είναι και η μοναδική παραδοσιακή συνταγή, μια και υπηρετούμε την παράδοση, που παραμένει διαχρονική και αναντικατάστατη. Συμμετέχουμε ως Σύλλογος σε όποια εκδήλωση του χωριού μας - Λαογραφικό Μουσείο, Γηροκομείο, Γιορτή Τράτας, προβολή Συνεταιρισμού Γυναικών - είτε οικονομικά, είτε κινητοποιώντας μηχανισμούς, ώστε να ξεμπλοκάρουμε θέματα σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Ευχαριστούμε το εξαιρετικό κοινό του Πολιχνίτου αλλά και των χωριών του ευρύτερου δήμου, καθώς επίσης και φίλους μας, οι οποίοι ήταν παρόντες σε όλες μας τις εκδηλώσεις.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey